Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan ile birlikte İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Silivri Şube Müdürlüğü’ne giden muhtarlar, sıklıkla yaşanan su kesintilerinden ve çamurlu akan sulardan ötürü çözüm talebinde bulundu.

İSKİ Silivri Şube Müdür Yardımcısı ve Müdür Vekili Ercan Akça ile görüşen muhtarlar, tek tek yaşadıkları sorunları anlattı.

Özellikle suların önceden haber verilmeden kesildiğini, uzun süre susuz kaldıklarını, bazı mahallelerde ise tamamen çamurlu olarak aktığını belirten muhtarlar, mahalle sakinlerinin isyan noktasına geldiğini söyledi.

Sorunları dinleyerek not aldıktan sonra harika üzerinde açıklama yapan Müdür Vekili Ercan Akça, 5 yıldır Silivri’de görev yaptığını ve sorunlara vakıf olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Sorunların tamamından haberdarız. Ancak bu hizmetlerin verilmesi sırasında sadece İSKİ ile alakalı olmayan etkenler var. Örneğin kuyulara su sağlayan pompaların elektriği zaman zaman bize de haber verilmeden kesiliyor. Bu durumda pompalar çalışmadığı için su da verilemiyor. Özellikle sabaha karşı yapılan elektrik kesintilerinin gün boyu su kesilmesi şeklinde etki eden yansımaları oluyor. Çamurlu akan sularla ilgili olarak depolarımızın yetersizliği söz konusu. Evet bazı bölgelerde yeni depolar yapılması için ihale açılacak. Ancak bunun da bürokratik bir süreci var. Muhtarlarımız ile birlikte sadece biz İSKİ değil, diğer yardımcı kurumların da koordinasyon halinde olması ile bu sorunların çözüleceğine inanıyorum”








Editör: TE Bilişim