Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,  2009 yılından 2013 yılına kadar yaptığı çalışmaları, devam eden projelerini ve hedeflerini anlattı. Basın toplantısına CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Başkan Yardımcıları, Elif Bilici, Emine Tarin, Zafer Ercan,  Silivri Belediyesi CHP’li Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

4 projenin birden yapıldığı başka ilçe yok

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın düzenlediği basın toplantısı Silivri Belediyesi’nin çalışmalarının yer aldığı slayt gösterisiyle başladı.  Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 4 yılın değerlendirmesini yaptığı konuşmasında Gıda Bankası, Kültür Evi, Engelli Yaşlı Koordinasyon Merkezi ve Kariyer İstihdam Ofisi Projelerini sayarak “Bu projelerin 4’üde birer sacayağı. 4 projenin birden yapıldığı başka ilçe yok. Kuluçka dönemini tamamladık. Artık bu projelerimizi kalıcı bir hale getirmek için uğraşıyoruz” dedi. Işıklar 5 tane olan mahalle evi sayısını hızla artacağını ve her mahallenin bir mahalle evi olacağını söyledi. Yerinden yönetimi önemsediğini ifade eden Başkan Işıklar “Bir dahaki seçimde ki iddiamız mahalle belediyeciliği. İddiamızda sloganımız da bu olacak.  Bunu hayata geçireceğiz. Bu bir sivil örgütlenme olacak. Mahalle konseyleri için sandıklar koyulacak; insanlar seçime gidecek. Sorunların temeline ulaşacağız” dedi.

SİLKENT batıyor" diye yalan söylüyorlar

SİLKENT’in zarar ettiğine yönelik iddialara da değinen Başkan Işıklar;  “Günde 10.000 adet halk ekmeği üretiliyor. Maddi olanakları el vermeyen bir ailenin ferdi bana “Ayda 120 TL karımız oldu” dedi; şimdi isim vermeyeceğim. Evet, aile bütçesine halka ucuz ekmek üreterek katkı sağlamaktır bu. Ama ekmeklerin sayısını yükseltmeden İlçedeki fırıncılara, işletmelere sahip çıkarak. Onların kapanmasını sağlayarak değil. SİLKENT’te fazla kişi çalıştırıyorlar diyenler içinde hemen söyleyelim. 46 kişi 52 kişiye çıkmış. Artış bu. SİLKENT batıyor diyorlar. Biz kar amacı için uğraşmıyoruz. 7-8 trilyonluk bütçesiyle binlerce kişiye ekmek satıyoruz. Silivri’de İyi Tarım Uygulamaları Projesini de hayata geçirdik. Bunun siyasetle alakası yok.”

İnsana verilen değeri "eşantiyon" olarak nitelendiriyorlar

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın “Eşantiyon belediyeciliği” sözlerine cevap veren Işıklar “Sosyal belediyecilik doğumdan tutun, mezuniyet törenine, evliliğe kadar vatandaşının yanında olmaktır. Umudu kaybettirmeden yaşatmaktır. Bizim onlarla bakış açılarımız farklı. Eşantiyon belediyeciliği yapıyorlar diyorlar. Biz bir anne çocuk dünyaya getirdiği zaman “Bu çocuğun doğumundan, eğitimine, sağlığına, evliliğine kadar yanındayız” mesajı veriyoruz. Yeni evlenen çiftlerimize bornoz, yeni doğum yapan anneye sütü yetersiz kalırsa vitamin desteği veriyoruz. Yeni okula başlayan çocuğa kırtasiye ihtiyaçlarını veriyoruz. Yerel yönetimin sermayesi insandır. Biz Esenyurttaki gibi rezidansların peşinde, yamyam hatta piranalar gibi koşan bir anlayışta değiliz” dedi.

Biz kapımızın önünü süpürüyoruz

Silivri’de gerçekleştirdiği hizmetlerden örnekler veren Başkan Işıklar; “Belediyecilik ibadetini gazete üzerinde yapmak zorunda kalanlara yardımcı olmaktır. Namazını kılana seccadesini dağıtmak, camileri temizletmektir. Alevi Kardeşlerimize Silivri’de bir Cem Evi yapılıyor. Amaç toplumun dinine saygı duymak temel uzlaşma içerisinde yer almaktır. Spora ve sporculara destek oluyoruz. Silivri tarihinde ilk kez bizim dönemimizde spor ve sporcu buluştu. Şuan 6000 sporcumuz var ama hedefimiz 10.000 sporcu. Sadece yaz okuluyla da sınırlı kalmamak istemiyoruz. Bakın aileler bizlere evlatlarını emanet ediyor. Yine esnafımızı da ilgilendiren konular da var. Hizmet sektörünün gelişmesi için arz ve talebin olması gerekiyor. Biz işe tersten başladık. Siz birinin eline “Al bu oltayı git balık tut” deseniz gitmez. Biz balıkçı barınaklarını yenileyip sahilde bir çekim yarattık. İşi çekici hale getirdik. Şimdi Silivri sahilinde bakıyorum akşamları tekneler bir bir balığa gidiyor. Bu manzarayı en son çocukluğumda görmüştüm. Kiralık satılık dükkan kalmayacak dedik. Yolları düzenledik, meydanları genişlettik. İnsanlar boş dükkan arıyor artık Silivri’de. Hedefimiz trafiğide rahatlatmak. İnsanların yolda yürürken kendisini Cumhurbaşkanı gibi hissetmesini sağlamak. Trafik ışıklarının olmadığı bir şehir. Büyük idealler peşinde değiliz. Kapımızın önünü süpürelim yeter. Biz kapımızın önünü süpürüyoruz. En az 15 tane daha şehir parkı yapacağız. Spor Kompleksleri, anfi tiyatrolar, hizmet sektörünü geliştirecek projeler. Çocuğa bakar gibi Silivri’nin büyüdüğünü göreceğiz” dedi.

Yalan makinesi gibi ortada dolanıyorlar

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın “Belediye borç batağında” sözlerine cevap veren Başkan Işıklar “Onlara söyleyecek söz bulamıyorum. 136 trilyon bütçesi olan belediyenin 200 trilyon borcu olur mu? Şu an borcumuz 56 trilyon. Bu da sıcak borç değil. Sıcak borç 20 trilyonu bulmaz. Bin defa belediye borçlanmalarında kamu borçları hariç faiz olmaz dedim anlamadılar. Partimizde bir eğitim verilecek. Kendilerini oraya davet ediyorum. Doğmamış çocuğa don biçer gibi şu kadar borç var bu kadar borç olabilirdi diye konuşuyorlar. Yalan makinası gibi ortada dolanıyorlar. Bu ucuzluktur, acizliktir. Hatta kendilerine yazın bir kursta verebilirim. 39 belediyenin hiçbirinde sürdürülebilir borç oranı bizimki kadar değil. Geçmiş dönemle kıyaslarsak borç aynı. Aldığımız gibi yani. Yaptığımız hizmetlerde, yatırımlarda tam 120 trilyon, yanına kar” dedi.

Projeleri engelleyen o kara kediyi çok iyi biliyorum

Kültür Merkezi ve Kapalı Otopark Projesinin son durumu hakkında da bilgi veren Başkan Işıklar,  Karakaş’ı işaret ederek, Kültür Merkezi ve Otopark Projelerini Karakaş’ın engellediği söyledi. “Kültür Merkezi ve Kapalı Otopark Projesi için onayları beklediklerini söyleyen Başkan Işıklar; “ Aslında şimdiye kadar Kültür Evi’nin kaba inşaatı bitmişti. İnce işine başlamıştık. Kapalı Otopark için Anıtlar Kurulundan onay bekliyoruz. Taksim Gezi Parkına AVM yapılması için izin veren Anıtlar Kurulu bize Otopark yapmak için izin vermiyor. Kültür Merkezinin yeri için Bakanlıktan onay bekliyoruz. Aslında süreç neden yavaşlatılıyor ben kaynağını da kim olduğunu da biliyorum. Kışın Sobanın arkasında miyavlayan kara kedi vardır. O kara kedi kimdir? Ben o kara kedinin kim olduğunu da bu projeleri engelleyeni de çok iyi biliyorum. Bunlarla uğraşmasınlar hizmet yapmakla uğraşsınlar” dedi.

O alt katta bodrumda ters yöne doğru yürüyor

Silivri’de tarihi dokuları restore edip turizm’i canlandırmak için, önemli fikirleri olduğunu ancak birçok engelle karşı karşıya kaldığını söyleyen Başkan Işıklar; “Kendi doğduğum Fatih Mahallesine çivi bile çakamadım. Yollarını değiştirelim diyoruz yok. Aziz Nektarus’un evi burada. Dinleri farklı olsa da insanlar hac görevlerini buraya uğramadan bitiremiyor ama biz turizmi canlandırmak için bir şey yapamıyoruz. Yapsak bizi din düşmanı ilan ederler. Kanuni ve Yavuz Sultan Selim Sarayı, kiliseler, sarnıçlar, çeşmeler. Hatta Selimpaşa’da bir engelli okulu açacağız o bile engelleniyor. Ama Değirmenköy’e ihtiyaç fazlası 3 okul yaptılar. Bakın gemi doğuya gidiyor, o alt katta bodrumda ters yöne doğru yürüyor. Ama geminin rotası değişmeyecek” dedi.

Arazi satışı konusuna da değinen Başkan Işıklar, AK Parti döneminde satılan araziler ile kendi döneminde satılan araziler arasında kıyaslama yaptı. Silivri eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan döneminde 391,175,99 metre kare arazi satıldığını ve bu arazilerin toplan değerinin 11 Trilyon 918 bin 753.90 TL olduğunu, kendi dönemlerinde 165,924,68 metre kare arazi satıldığını ve 25 Trilyon 343 bin 124 TL olduğunu söyledi. Her iki dönemde de satılan arazi miktarını değerlendiren Başkan Işıklar, onların döneminde bir kalemde 300 dönüm yer satıldı. Bizim dönemimizde 4 yılda sadece 165 dönüm yer satıldı diyerek arazi satışlarını savundu…

Başkan Işıklar’ın Kale Park Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Mahalle evlerinde kadınların pasta kursunda öğrendiği, pasta ve tatlılar basın mensuplarına ikram edildi. Yine toplantı sonunda basın mensuplarına SİLKENT’te üretilen rüşeymli ekmek ve mahalle evlerinde kadınlar tarafından yapılan çeşitli hediyeler verildi.


 

Editör: TE Bilişim