Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'u Silivri'de İstanbul Valisi Vasip Şahin, Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar, İstanbul Müftüsü Doç Dr. Rahmi Yaran, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Müftüsü İdris Çakmakaş, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil ve protokol yetkilileri karşıladı.

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Böyle güzel bir caminin Ramazan gününde ibadete açılması hem Silivri hem de Türkiye için kazanımdır. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu harabe hâlden bu güzel hâle getirildi cami. Öncelikli olarak Piri Mehmet Paşa'ya rahmet diliyorum. Osmanlı Cihan Devleti'ne önemli hizmetleri olan birisidir. Osmanlıda sadrazamlar, paşalar, herhangi bir şekilde devlet yönetiminde kademeye gelmiş olanlar gittikleri yerde camiler, medreseler, hanlar, hamamlar kalıcı izler bırakıyorlar ki Osmanlı toplumunun kıyamete kadar işaretleri olan sembolleri olsun. Türkiye güçlendikçe nerede atalarımızın izi varsa onları ayağa kaldıracağız. Sayın Valimize de Valilik kaynaklarını buraya yönlendirdiği için ayrıca teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Vali Şahin ise "Öncelikle Piri Mehmet Paşa'ya rahmetler diliyorum. Güzel bir eser burada vücuda getirmiş ve buraların adeta mührü haline gelmiş. Tabii bizler gelen nesilleri olarak onların bu emanetlerine sahip çıkmak ve ayakta tutmak gibi bir görevle mükellefiz. Bunun da gereği olarak bugün yaklaşık 7 milyon 340 bin TL harcanarak yapılan esaslı bir restorasyonla tekrar camiimiz buradaki cemaatimizin ve tüm Silivrililerin hizmetine açılmış bulunuyor.'' dedi.

Piri Mehmet Paşa tarafından 1530 yıllarında yaptırılan Cami, 3 yıl önce restorasyona alınmıştı.

Editör: TE Bilişim