Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Silivri Şubesi; Lozan Antlaşması’nın 97. yıldönümü dolayısıyla yarın (24.07.2020) saat 12:00’de Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulunacağını ve basın açıklaması okunacağını belirterek Silivri’deki yerel medya kuruluşlarına davette bulundu.

Ancak bugün saat 19:20 itibarıyla Silivri ADD sosyal medya hesabından yapılan duyuruda; tüm yurtta eş zamanlı olarak Atatürk Anıtları’na çelenk sunumu ve yine anıt önünde gerçekleştirilecek olan basın açıklamalarının valilikler ve kaymakamlıklar tarafından telefonla yapılan aramalarla engellenmeye çalışıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz ADD Silivri Şube Başkanı Av. Nilgün Karataş; emniyet makamları tarafından telefonla arandığını ve Atatürk Anıtı önüne gidilmemesinin istendiğini, basın açıklamasının da yine Atatürk Anıtı önü yerine şube binalarında yapılmasının belirtildiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak talep etmesine rağmen resmi bir tebligat yapılmadığını belirten Av. Karataş, yarın saat 12:00’de Silivri sahilinde Atatürk Anıtı önünde toplanarak çelenk sunumu ve basın açıklamasını gerçekleştireceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim