Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Ergenekon Davası’nın açıklayacağı kararı bekleyen ve hükümetin hukuksuzluğuna dur demek için ilçeye gelen konuklarla biraraya gelerek destek verdi.

Ergenekon Davası için ilçeye gelen konuklara Silivri Gençlik Kolları tarafından erzak ve su dağıtımı yapılırken, ilçe yönetim kurulu üyeleri ile Kadın Kolları da protestolara destek amacıyla bölgeye gitti.

Anıl Onur başkanlığındaki CHP'li gençler, 24 saat uykusuz kalarak direnişçilere su ve yiyecek taşıdı.

 

TUĞLU: ORTADA BİR SUÇ OLDUĞUNA İNANMIYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Silivri’de görülen ve Ergenekon sanıkları hakkındaki cezaların açıklandığı dünkü duruşma öncesi ve sonrasına ilişkin olarak, “Yıllardır süren bir dava nihayet sona erdi. Bizim basından, kamuoyundan ve kişilerin ifadelerinden edindiğimiz kanaate göre ortada işlenmiş bir suç yok. Bundan sonraki temyiz sürecinde daha gerçekçi bir şekilde durumlarının değerlendirileceğini ümit ediyorum” dedi.

 

IŞIKLAR: KARARI VERENLER TOPLUM VİCDANINDA MAHKUM OLDULAR

Silivri’de görülen Ergenekon davası için gerçekleştirilen protesto eylemi dolayısıyla ilçeye gelen konuklarla yakından ilgilenen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, gündemi ve alınan kararları şu şekilde değerlendirdi: “Demokrasimiz ciddi bir yara aldı. Bugüne kadar siyaset geçmişimizde buna benzer davalar yaşanmıştır ve derin yaralar bırakarak kararı verenler toplumun vicdanında mahkûm olmuştur. Maalesef aynı süreç tekrar etti ve geçmişten ders alınamadı. Alınan karar devletle halkı tartıştıran bir karardır. Suç ve ceza kanunu yasal çerçevede herkese eşittir, bir suç varsa tartışılmaz. Ancak bu davanın yapılış seyri ve akışı bu anlayışı tartışmalı hale getirmiştir. Dava süreci devam ediyor, umarım bir üst mahkemece bu davanın ve içeriğinin yanlışlığı anlaşılır.”

 


Editör: TE Bilişim