Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir’in kendisi ile ilgili gerçek dışı ifadelerle yaptığı basın açıklamasına sert tepki gösterdi. Kurduğu hayaller üzerine senaryolar yazarak bunları gerçek sanmanın şizofrenik bir vaka olduğunu dile getiren Başkan Işıklar, şu açıklamalarda bulundu;

"Değerli Basın Mensupları, Sevgili Silivrililer;

Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir’in 13 Mayıs 2013 tarihinde yaptığı basın açıklamasındaki yalan, yanlış ve iftira dolu ifadeleri sonrasında bu yazılı basın açıklamasını hazırlama gereği duydum.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden yaşamı boyunca ödün vermemiş birisi olarak, Kandemir’in meczupluk öncesi son evrede yaptığı açıklama bardağı taşıran damla olmuştur.

Söylediği ve itham ettiği suçlamaların hiçbirisi gerçek değildir.

İsmail Ağa Toplantısına Katıldığım Yalanı

İsmailağa cemaati toplantısına katılmadım. Orada Belediye Başkanlık çelengi bulunmaktaymış. Her tür toplantıya kentin Belediye Başkanı olarak nezaket gereği çelenkler gönderilir. Ayrıca o toplantıya katılabilirdim de. Tabi Silivri’nin Belediye Başkanı olarak.

Türkiye’nin üniter yapısına inancımdan, düşünce ve ifade özgürlüğüne olan inancımdan, diğer inanış ve düşüncelere olan saygımdan, kişiliğimden ve felsefemden ödün vermeden katılabilirdim. Ancak katılmadım. Katılmam için rasyonel bir değer görmedim.

Katılmadığım bir toplantı, yapmadığım bir görüşme yalanı ile bir kaşık suda fırtına koparacağını sanan Kandemir, aylardır söylediği yalan, dolan, iftira ve densizliklerini sürdürmeyi marifet sanmakta; üstelik CHP başarısını kendinden menkul görerek "partiler üzeri” şizofrenisine kapılarak fütursuzluğunu sürdürmektedir.

Yolsuzluk İddiaları Asılsızdır!

Kaç kez basın toplantısı yapacağını söyleyip erteleyen, kaç kez dosya açıklayacağım diyerek sadece yazdıklarını kamuoyuna dosya diye açıklayan bu kişinin asılsız iddialarının dedikodudan ibaret olduğu ortadadır. Onun bu densizlikleri ve iddiaları siyasete katılacak insanlarımızı ne yazık ki siyasetten uzaklaştırıyor. Böylece yıllar boyunca hak etmediği bir makam peşinde koşan bu siyaset simsarları Silivri’nin geleceğine bilerek ya da bilinçsizce ket vuruyorlar. Kişisel hırslarının esaretinden kurtulamamış bu acuze kişilik, kendisinin Belediye Başkanlığı makamı için çeşitli parti yönetimleri ile yaptığı pazarlıkları çabuk unutmuş. O unutsa da halk unutmuyor. Kurduğu hayal dünyasında görmek istediği rüyalar üzerine oluşturduğu senaryoları gerçek sanmak şizofrenik bir vakadır. Derhal tedavi ettirilmelidir. Çamur at izi kalsın ile goygoycularının maşası olarak kendini kepaze etmek ve alay malzemesi olmak o kişiyi mutlu ediyor olabilir ancak söylediği ve dosyalar ile bildirdim dediği hiçbir iddiası yoktur.

CHP’li ve Silivri’nin aydınlık geleceğine oy veren yurttaşların destekleriyle göreve gelen ve sonrasında beceriksizlikleri ile görevini tamamlayamayıp, bahaneler üreterek istifa eden bu şahsiyetin CHP’lilere ders vermeye kalkması da ayrı bir utanmazlık, ayrı bir aymazlıktır. Silivri için düşünebileceğim yarım saatimi çalan bu şahsı asılsız iddialarıyla baş başa bırakıyor. Hepinize saygılar sunuyorum.”

 

 

Editör: TE Bilişim