Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, beraberinde İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ile birlikte Kavaklı’ya geldi.

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyeleri Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu, Silivri Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ile partililerin de eşlik ettiği Kaftancıoğlu, Maxicells İlaç Sanayi firmasına tahsis edilen arazide bir basın açıklaması yaptı.

Kaftancıoğlu, özetle şunları söyledi:

“Şu anda üzerinde bulunduğumuz alan Hazine'ye ait 172 dönümlük bir arazi. Bu arazi 2009 yılında üniversite yapılması hedefiyle imar planlarına kısmen yükseköğrenim, kısmen spor tesisi alanı ve kısmen park olarak kamu faaliyetlerinde kullanılmak üzere işlenmiş. 31 Ağustos 2020 tarihinde de şu anki Belediye Başkanına Kızılay'ın bu alanı kullanmak üzerine yapılan başvurusunda Belediye Başkanı bu alanın o amaçla kullanılmasının uygun olmadığına dair yazıyı göndermiş. 25 Eylül 2020 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yine bu alanı kullanmak için belediyeye yazı yazıyor. Belediye yine uygun olmadığı yönünde bir görüş bildiriyor. Bugünkü Belediye Başkanı da bu şekilde iki kez görüş bildirdikten sonra Aralık 2020 tarihinde 31324 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararıyla bu arazi birazdan ayrıntılarını vereceğim şekilde peşkeş çekilir.

Hazineye ait olan alanın yaklaşık tahmini bedeli 350 milyon lira. Burada yaşayan vatandaşlar için tarım alanı, spor alanı, yeri geldiğinde üniversite alanı olarak kullanılabilecek. 350 Milyon lira değerindeki arazi Cumhurbaşkanlığı kararıyla Sancak ailesine ait Maxicells İlaç Sanayi firmasına yatırım bedelinin binde biri karşılığında tahsis ediliyor. 350 milyonluk arazi Maxicells İlaç Sanayi firmasına 4 milyon 700 bin liraya tahsis ediliyor. Çarpıcı bir durum da ayrıcı şu ki Maxicells'in sermayesi 10 milyon lira.

2014 Yılında TMSF tarafından satışa çıkarılan DMC şirketinin Sancak ailesine nasıl satıldığı ayrıntılarına girmeyeceğim. 2015 Yılında İETT ihalesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor ve TEMSA kazanıyor, anında iptal ediliyor. İkinci ihaleyi KARSAN kazanıyor yine iptal ediliyor. Sonrasında Sancak ailesinin sahibi olduğu DMC şirketine Büyükşehrin ihalesi veriliyor. Ne yazık ki bitmedi.

Sağlık Bakanlığı ihale açıyor ve bu Maxicells firması ihaleye giriyor ne hikmetse o kadar firma arasında uygun bulunuyor ve bu firmaya 12 ay boyunca SGK aracılığıyla, köprü ve otoyollarda olduğu gibi alım garantisi verilerek orada da bu kurumlar kullanıyor.

20 Milyarlık Tank Palet Fabrikası'nın Sancak ailesine ve onlar üzerinden Katarlılar’a nasıl peşkeş çekildiğini hepimiz bilmiyor muyuz? Biz bugün tam da bu nedenle Sancak ailesine verilenlerin bu memleketin toprağının, insanlarının haklarının nasıl peşkeş çekildiğini bir kez daha göstermek için bir aradayız.

Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak, vatandaş salgın döneminde tedavi olamazken test yaptıramazken, sosyal medyada oturup o testi açıp bu testi kapatıp, şarlatanca yaptı. Hepimiz videolarda izledik. Ethem Sancak, “Anam, babam, çocuklarım sana feda olsun Erdoğan, aramızda Mevlana ile Şems arasındaki aşka benzer bir aşk var.” demişti. Aşkın sebebini anlıyor musunuz? Memleketin bütün toprağını, varını, iki kuruşa gidip Ethem Sancak'a peşkeş çekersen aralarında ne aşklar ne aşklar doğar!

CHP olarak şunu belirtmek isterim ki, ülkemize katma değer katacak, fayda sağlayacak her türlü yatırımı destekleriz. Bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Lakin yandaşa peşkeş çekilen, yetimin hakkını sömüren her türlü planın karşısında durduk, bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Biz yatırımlara değil, yatırım adı altında çekilen peşkeşlere karşıyız. Ülke toprağını bir avuç yandaşa peşkeş çekenleri hem Silivri halkının, hem tüm Türkiye halkının vicdanına havale ediyoruz. CHP olarak bütün bu peşkeşlerin önüne geçeceğimizi ve halkın haklarını korumaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatmak isterim.”

ESEN: KAVAKLI HALKININ GEÇMİŞ VE GELECEĞİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Kaftancıoğlu’nun konuşmasından sonra söz alan CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen de şunları söyledi:

Görmüş olduğunuz üzere burası 172 dönümlük bir arazi. Az önce ifade edildiği üzere kısmen eğitim; kısmen spor alanı olarak tahsis edilmiş bir yerdir. Biz CHP olarak yatırımlara karşı değiliz ancak bu yatırıma itirazımız var. Burası yerleşim alanı içinde kalan bir alandır. Bu alanda Kavaklı halkının yaşanmışlığı vardır. Biz Kavaklı halkının hem geçmişini hem de geleceğini korumak için buradayız

Editör: TE Bilişim