İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri’ye gelerek işadamları ve partililerle buluştu.

Önce işadamlarıyla buluştu

İlk olarak Sun Flower'de Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği (SİAD) yönetimi ile biraraya geldi. Bu toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.

Sonra halka hitap etti

Silivri’ye yapılan hizmetlerden ve projelerden bahseden Topbaş ‘Silivri’nin yeri bende ayrı’ diyerek halka seslendi.
Meydana çekilen otobüsün üzerinde halka seslenen Topbaş’ın yanında; Belediye Başkan Adayı Tahir Sert'in haricinde AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral ve Selimpaşa eski Belde Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu’da otobüs üzerinde hazır bulundu.

CHP'yi eleştirdi

Topbaş yaptığı konuşmada muhalefete yüklendi ve ‘Ana muhalefet partisinin genel başkan yardımcılarından bir tanesi,‘İstanbul’u alacağız ve eski günlerine getireceğiz’ diyor. İstanbul’un eski günleri. Çok istiyorlarsa anma günleri yaparız geçmişi ansınlar. Çöp yığınları, kirli hava, akmayan sular” diye konuştu. Köylere kadar hizmet götürdüklerinin altını çizen Topbaş Bankanın çek karnesi vermediği bir belediye bugün 60 katrilyon yatırım yapacak düzeye geldi. Onların bu çapta düşünme kabiliyetleri olduğunu zannetmiyorum’ dedi.

Silivri'ye metro gelecek

Silivri’ye 22 kilometreyle Türkiye’nin en büyük atıksu tünelini yaparak denize akan suları Selimpaşa’daki biyolojik arıtmaya taşıdıklarını, köylere kadar paket biyolojik arıtma götürdüklerini hatırlatan Topbaş, “İstanbul’un çehresi, kalitesi, her şeyi değişti. Göreve geldiğimizde Silivri’nin altyapısı bitikti, su boruları astbestliydi. 5 yılda bütün altyapıyı yeniledik. Köylere kadar yeni su borusu, doğalgaz, sıcak asfalt ile spor alanları ve parklar götürdük. İnşallah ilerde Silivri’ye metro da getireceğiz. Planlara işledik. Bakın hayal bile edilmeyen bir şey söylüyorum. Silivri’nin metroyla buluşmasının ne demek olduğunu burada yaşayan insanlar olarak sizler bizden daha iyi bilirsiniz.’

Tahir Sert'in arkasındayım

Topbaş, Silivri'de yapılan alt yapı çalışmalarını ve hizmetleri anlatmaya devam etti ve "Mimar meslektaşım AK Parti Silivri Belediye Başkan adayımız Tahir Sert ile bambaşka bir Silivri hedefliyoruz" dedi. Başkan Topbaş , İBB olarak Silivri’ye 1 milyar 137 milyon TL yatırım yaptıklarını söyledi ve “İstanbul’un köylerine kadar sıcak asfalt götürdük. Sadece Silivri’ye 770 bin ton asfalt dökmüşüz. Boğluca Deresi’nin ıslahını yapıyoruz. Sadece buraya 60 milyon TL harcadık. Avrupa dahil birçok belediye bizim çalışmalarımızı örnek alıyor.” dedi.

Açılış kurdelesini kestiler

AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahir Sert ise konuşmasında Silivri’nin mevcut yönetimden hiçbir hizmet almadığını ve Silivri’nin bunu hak etmediğini söyledi. Konuşmaların ardından otobüs üzerinden vatandaşlara kırmızı karanfiller atıldı.
Seçim irtibat bürosunun açılış kurdelesi ise İBB Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Tahir Sert, vatandaşların alkışları eşliğinde birlikte kesti.

 

 

Editör: TE Bilişim