Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçede faaliyet gösteren yöre derneklerinin kadın üyeleri, Belediye Mahalle Evi ve Kültür Merkezi kursiyerlerine 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kahvaltı verdi. Ünsal Düğün Salonu’nda gerçekleşen kahvaltıya, ilçe protokol üyelerinin eşlerinin yanı sıra CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Dilruba Önal, CHP Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer ve Yönetimi de katıldı. Kahvaltıya katılan tüm kadınlara ayna hediye edildi.

AÇILIŞ KONUŞMASINI GENÇOĞLU YAPTI

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Saadet Gençoğlu; “Biz kadınız, anneyiz, bacıyız ve yol arkadaşıyız. Çocuklarımızın geleceği bizlerin elinde. İstediğimiz eşitlik ve adaletli bir gelecek ise toplumun düşünce yapısını değiştirmeliyiz. Bu da eğitimle mümkündür” diyerek eğitimin ve kadınlarda özgüvenin önemine dikkat çekti.

GEÇİT KADINLAR GÜNܒNÜ KUTLADI

Anadolu ve Rumeli Dernekleri Platformu Sözcüsü Ömer Geçit de Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Anadolu’dan gelen hemşerilerimizle gelenek ve göreneklerimizle nasıl yaşatabiliriz, Silivri’ye neler katabiliriz diye düşünerek bu platformu kurduk. Gününüz hayırlı olsun. Kadına kalkan eller kırılsın.”

IŞIKLAR; “SADECE BİR GÜN DEĞİL, HER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”

Salonu dolduran tüm kadınlara teşekkür eden Başkan Işıklar; “81 ilden hemşerimizle bir arada, ayırmadan, kimseyi ötekileştirmeden barış ve huzur içinde yaşadığımız ender ilçelerden biriyiz. Bu çeşitliliği herkes görsün, herkese örnek olsun. Bu tabloyu hiç unutmayacağım, Silivrimizle gurur duyuyorum. Bugün buraya katılarak verdiğiniz bu fotoğrafa, gösterdiğiniz hoşgörüye teşekkür ediyorum. Sağ olun. Bizler sizlerin hizmetkârıyız. Kamplaşmayı ve ötekileştirmeyi bir tarafa bırakarak eğitimle, sanatla, kültürle bir arada gelenek ve göreneklerimize sahip çıkarak hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Tüm dernek başkanlarımıza bu konuda gösterdikleri katkı için teşekkür ediyorum. 8 Mart’ı gönülden kutluyorum. Sadece bir gün değil, her gününüz kutlu olsun” şeklinde konuştu. 

 

Editör: TE Bilişim