"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla Silivri'de Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığımızın hazırlamış oldukları broşürlerle Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) tanıtımı yapıldı.

Silivri Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Bnb.Güngör Kırarslan ve muhtarların katıldığı tanıtım toplantısında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan broşürler tanıtıldı.

"ŞİDDETE KARŞIYIZ"

Silivri Kaymakamı Ali Partal, burada yaptığı konuşmada; KADES uygulaması hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Partal konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“KADES uygulaması ile ilgili bilgiler veren İlçe Kaymakamı Ali Partal “İçişleri Bakanlığımızın Kadına Acil Destek Programı'nı anlatacağız. Kadınlarımıza teker teker ulaşacağız ve bilgilendireceğiz. Şiddete maruz kaldıklarında butona bastıkları anında Kolluk Kuvvetlerimiz anında müdahale edecek. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığımızın hazırlamış oldukları broşürler var. Şiddete uğrayan kadınlarımız Acil Destek Uygulaması sayesinde 112, 155, 156, 183'ü arayarak ulaşabilecek ve Kolluk Kuvvetlerimiz anında ve daha hızlı müdahale edecek. Acil Destek Uygulaması hakkında kendilerini bilinçlendireceğiz. Bugün ilçemizin farklı noktalarında olacağız. İnşallah ilçemizde kadına şiddet konusunda kesinlikle sıfır tolerans, şiddetin olmasını istemiyoruz. Ne kadına ne de başka bir canlıya, şiddete karşıyız. Mümkün olduğunca daha çok kadınımıza ulaşacağız, anlatacağız. KADES uygulamasını cep telefonlarına indirebileceklerini anlatacağız.  Bugün ve yarın alanda olacağız. Sivil Toplum Örgütlerimiz ve muhtar arkadaşlarımız aracılığıyla da daha fazla kadına ulaşacağız.” 

Editör: TE Bilişim