Avrupa Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği toplantıları Belçika’nın başkenti Brüksel’de başladı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP’li belediye meclis üyeleri Hakan Sefa, Figen Yıldız, Zafer Bıyıklı, Silivri Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Sedat Yüken, Sosyal Hizmetler Müdürü Meral Kutlu ve Strateji Geliştirme Müdür Vekili Ömer Çetin de Silivri’yi temsilen toplantılara katılıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Velin Ağbaba başkanlığında Brüksel’de bulunan CHP’li belediye başkanları, bugün Avrupa Parlementosu Başkanı Martin Schulz tarafından kabul edildi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı sol yanına oturtan Schulz, Işıklar’a özel ilgi gösterdi.

Toplantıdan hemen sonra supersilivri.com’a açıklama yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar şunları söyledi:

Sayın Shuls, bize hitaben yaptığı konuşmada Avrupa Birliği sürecinde AKP’nin Türkiye’de yarattığı olumsuz havadan bahsetti. AKP Hükümeti’nin IŞİD’e gizlice yaptığı desteğin artık bütün dünya tarafından bilindiğini de söyleyen Shulz, artık sivil bir anayasa yapmamız gerektiğini ve Avrupa’nın değerlerinin Türk yasalarına entegre edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Biz de kendisine Türk halkının tümünün AKP gibi düşünmediğini ve çağdaş değerlere olan bağlılığımızı anlattık. Avrupa Parlamentoru Başkanı ile görüşmek bizim için çok önemliydi. AKP, sadece Türk halkını değil, Avrupa Birliğini de yanıltıyor. Sayın Shulz’a bunları anlatma fırsatımız oldu. Avrupa Birliği’ne üye olan 28 ülkenin temsilcisi konumundaki Sayın martin Shulz’ün bizi kabul etmesi ve yerel yöneticiler olarak bizleri demokratikleşmenin önemli bir paydaşı olarak kabul ettiğini söylemesi gerecekten çok önemli bir gelişmeydi. Bu süreç içerisinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da bizimle birlikteydi.

 

Editör: TE Bilişim