Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı, CHP'nin 2. Genel Başkanı, "Milli Şef" İsmet İnönü'nün 41.  ölüm yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı. 

Tuğlu'nun mesajı şu şekilde:

Milli Mücadelenin önde gelen komutanlarından, İnönü savaşlarında Türk Milletinin “makûs talihini” değiştirmiş, Lozan Antlaşması’nın mimarı, Genç Cumhuriyetin ilk Başbakanı, Cumhuriyet Halk Partisinin 2. Genel Başkanı, 2. Cumhurbaşkanımız, ülkemize çok partili rejimi getirerek demokrasi yolunda devrim yapan, Milli şefimiz merhum İsmet İnönü’yü şükran ve minnetle anıyorum.

Atatürk’ün dava ve silah arkadaşı İnönü, başarılı bir kumandan olmasının yanı sıra, seçkin bir devlet adamı ve dürüst bir siyasetçi olarak ülkemize çok önemli hizmetlerde bulunmuştur.

İnönü bir sözünde “Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur.” demiştir. Cumhuriyetimiz çok zor şartlarda kurulmuş ve bugünlere kadar gelmiştir. O yüzden İnönü’nün bu sözünü çok iyi şekilde irdeleyerek kurtuluş yolunda cesur davranışlarda bulunmamız gerekmektedir. Haksızlıklar karşısında susmayarak her zaman haklı tepkimizi ortaya koymak zorunluluğundayız.

İnönü’yü çok iyi anlatmak zorundayız. Merhum İnönü 2. Dünya Savaşı sırasında dünya büyük bir yıkıma uğrarken Türkiye Cumhuriyeti’ni savaşın dışarısında tutma başarısı göstererek, ülkemizin kan kaybetmeden büyümesi yolunda kararlılık göstermiştir.

Bu büyük devlet adamını ebediyete intikalinin 41. yılında saygı, rahmet ve özlemle anıyorum.

Editör: TE Bilişim