Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıya, yaklaşık 60 yıldan bu yana hizmet veren Sahil Taksi ve Terminal Taksi duraklarındaki esnaf temsilcileri davetli olarak katıldı.

Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Zafer Aşkın'ın da hazır bulunduğu toplantıda her iki taksi durağının da milli emlak arazisi üzerinde bulunduğu ve yüksek miktarlarda ecrimisil ödemek durumunda kaldıkları gündeme getirildi.

Ayrıca UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kararı ile her iki taksi durağının arasında en az 250 metre mesafe olması şartının da Silivri çarşı meydanının fiziksel yapısı gereğince yerine getirilemiyor olması da yine taksi duraklarının birleşmesi için bir gerekçe olarak sunuldu.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da Kaymakamlık arkasında bulunan boş araziye kapalı bir yeraltı otoparkı yapılacağını ve bu bölgede taksi durağı için de yer ayrılacağını söyledi.

Daha sonra her iki taksi durağının birleşmesi konusunda görüş birliğine varıldı ve lağvedilecek olan Sahil Taksi ile Terminal Taksi'nin yerine Belediye Başkanı Işıklar'ın önerisiyle Merkez Taksi adıyla yeni bir durak kurulmasına karar verildi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından Silivri Kaymakamı Salih Keser'in daveti üzerine makam odasında hep birlikte çay içildi.


Editör: TE Bilişim