Cumhuriyet Halk partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

26 Ağustos günü başlayıp Başkomutan Mustafa Kemal’in komutasında ordumuzun 30 Ağustos günü zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz Meydan Muharebesi Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli aşaması olmuştur. O gün; din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bir araya gelen Anadolu’nun kahraman evlatları işgalci düşmanı ve işbirlikçilerini vatan topraklarından atmış, bağımsızlığımıza el uzatanlara gereken cevabı vermiştir.

Özgürlük ve bağımsızlığa olan aşkımız bugün de 30 Ağustos 1922 günü kadar canlıdır. Bu ülkenin bütün yurttaşları eşit haklara sahip olarak yaşayacak, adalet hâkim olacaktır. Bağımsızlığın ve özgürlüğün teminatı adalettir. 'Ya istiklal ya ölüm' diyen ruh, adalet mücadelesinin daimi ateşidir.  Eşit yurttaşlık ilkesi çerçevesinde oluşturduğumuz Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen şer güçler bulunmaktadır. Ancak, bunlara karşı 96 yıl önce nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz, edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Şehitlerimizin kanıyla yazdığımız, bu büyük zaferi kutluyor, zaferin ve yurdumuzun ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum.


 

Editör: TE Bilişim