Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında, “Yüce Türk Milleti, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek şanlı tarihimize bu destanı altın harflerle yazdırmak ile kalmamış, aynı zamanda bizlerin, ulusumuzun da geleceğini de kazanmıştır. Tarihin hiçbir dönemi bağımsızlığından ödün vermemiş ve özgürlüğünden vazgeçmemiş Büyük Türk Milleti, kendisini esir düşürmek isteyen, topraklarımızı ele geçirmek isteyen emperyalistlerin esaret zincirlerinden kurtulmuş, bu emperyalist güçleri yenmiştir.” dedi.

Çanakkale’de destanlar yazan, ulusumuzun kurtarıcısı, Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün savaştaki başarısı ileride onun ne denli büyük bir lider olacağının adeta göstergesi olmuştur. Çanakkale savaşı ile başlayan bağımsızlık mücadelemiz Ulusal Kurtuluş savaşımız ile devam edip son bulacaktı. Bu topraklar kolay kazanılmadı, her karışında şehit kanları ile sulandı. Çanakkale Savaşında 250 bine yakın askerimiz şehit düşmüş ve o şehitlerimizin çoğunun halen mezarları dahi belli değildir. Mustafa Kemal’in askerlerine verdiği o tarihi emir halen hafızalarımızdaki yerini korumaktadır; “Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimizi başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir.” Demiştir.

Çanakkale Zaferi Büyük Türk Milleti’nin namusunu, şerefini, onurunu, bağımsızlığını ve vatanının bölünmez bütünlüğünü tüm dünyaya karşı kanının son damlasına kadar ne şartlarda ve ne şekilde müdafaa ettiğinin destanıdır, bir milletin benzeri görülmemiş şahlanışıdır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Çanakkale Zaferimizin 100. yıldönümünü kutluyor, bu destanı bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi de minnetle anıyorum. Bu büyük zaferin onurunu bir kez daha yaşadığımı ifade ediyorum.”

Editör: TE Bilişim