Ccumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, 5 Nisan Avukatlar Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.
Göçengil mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bundan tam 92 yıl önce Atatürk bugün 5 Nisan 1923 tarihinde Ankara Barosunu açmış ve her konuda kendi eserlerini milletine emanet ettiği gibi adaleti de Türk avukatlarına emanet etmiştir. Ülkemizde de 1958 yılından bu yana 5 Nisan tarihi Avukatlar günü olarak kabul görmüştür.

Avukatlar üstlendikleri görev nedeniyle vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlayarak yargı bağımsızlığının güvencesi olmuşlardır. Hukukun ve adaletin gerçekleşmesinde avukatların ne kadar önemli rol oynadıklarını hepimiz çok iyi biliyoruz.

Değinilmesi gereken bir diğer konu’da avukat kılığına girmiş bir teröristin Sayın savcımızı şehit etmesi sebebiyle bütün avukatların potansiyel suçlu sayılması saçmalıktır. Bu mantıkla hareket edecek olursak bir polisin veya askerin arkadaşını silahıyla öldürdüğü takdirde ki bunun örneklerini gördük tüm emniyet ve silahlı kuvvetleri mensuplarının silah taşıması mı engellenmeli.

Adliyede hakim, savcı ve avukatların üzerinin aranması hukukun rafa kalkması anlamına gelmektedir. Bu saydığım meslek gruplarına mensup kişiler de herkes gibi suç işleyebilir, tıpkı polis, asker gibi görevi gereği silah taşıması gerekli diğer meslek grupları gibi ancak bu bir olasılıktır. Olasılık üzerine kural inşa edilemez. Hukuka aykırı bu uygulamanın derhal sonlandırılmasını bekliyoruz.

Toplumsal barış ve huzurun ancak adaletle sağlanabileceğini, adaletin ise ancak güçlü ve bağımsız bir savunma ile ayakta kalabileceğini unutmayalım.

Büyük Önder Atatürk’ün “Adalet mülkün temelidir.” sözünü hatırlatarak, hukuk sistemimizin ayrılmaz bir parçası olan tüm avukatlarımızın gününü kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim