Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bundan tam 95 yıl önce bugün 23 Nisan 1920’de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Hep birlikte bugün milletin meclisinin açılışının 95. Yılını kutluyor olmanın sevincini yaşıyoruz. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete devredildiği bugün millet iradesini tam anlamıyla ortaya koymuştur.

23 Nisan tarihini anlamlı kılan bir başka önemli etkende ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bugünü çocuklara armağan etmiş olmasıdır. 23 Nisan ayrıca dünyada çocuk bayramı olarak kutlanan tek gündür.

Bu bayram Dünya barışının, Dünya çocuklarının bayramıdır. Bu bayram barışının geleceğine ve geleceğin barışına yapılan bir yolculuktur. Bu bayram çocukların, özellikle ’de yoksul çocuklarının öksüz ve yetimlerinin hayata tutulmaları için bir umudun ışığının adıdır. Bu bayram, öz ve öz milletin bayramıdır. İşte onun içindir ki 23 Nisan 1920, hem zihinlerde, hem dillerde hem de yüreklerdedir. Silmeye kimseni ne gücü ne de cesareti yeter; tıpkı Türkiye Cumhuriyeti gibi.

Egemenliğin kayıtsız şartsız Türk Halkı’na ait olduğu, tam bağımsız bir meclisin hayat bulması dileklerimle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum. Bu bayramın gerçek sahibi olan çocuklarımızı da yanaklarından öpüyorum.

Editör: TE Bilişim