Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İstanbul Kalkınma Ajansının (İSTİKA) 2015 yılı Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı kapsamında katkı verdiği projenin tanıtım toplantısı, Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda yapıldı


KATILIM YOĞUNDU

Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Hakan Karaslan, Garnizon Komutanı Yarbay Muhammet Sevinç,  Belediye Başkan Yardımcıları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar Özdemir, Narkotik Şube Müdürlüğünden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Alçıkaya, Narkotik Şube Müdürü Ercüment Özinan, Büyükçekmece ve Silivri’den sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Seçkin Çengeloğlu, Polis Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Emniyet Müdürü Zafer Ercan, eski milli futbolcu Feyyaz Uçar, Başakşehirspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.


ERCAN İLGİYLE DİNLENDİ

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  İlçe Emniyet Müdürü Hakan Er’in konuşmasının ardından projenin hayata geçmesinde büyük katkıları olan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı ve FİDE Projesi Koordinatörü Gülay Tunçer kürsüye çıktı. Tunçer slayt gösterisi eşliğinde Fide Projesinin detaylarını anlattı.

Daha sonra söz alan Polis Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Emniyet Müdürü Zafer Ercan’ın konuşması da ilgiyle dinlendi. Ercan, deneyimlerini anlatırken uyuşturucuyla mücadelenin ailede başladığını vurguladı. Ailelerin çocuklarını yakından takip etmesi gerektiğini söyleyen Ercan ‘Uyuşturucu kullanan kullanılır’ dedi.


BEKARLAR PLAKET TAKDİM ETTİ

Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, programda, bağımlılıkla ilgili sorunları, işin mustaripi insanlara temas etmek suretiyle yakından gördüklerini söyledi. Uyuşturucu madde kullanımıyla mücadele etmek amacıyla hayata geçirilen proje hakkında bilgi veren Bekarlar, daha sonra projeye destek veren Medipol Başakşehirspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile teknik direktör Feyyaz Uçar'a plaket takdim etti. 

Vatandaşlar, etkinlikte Avcı ile Uçar'a ilgi gösterdi.

Katılımcılar, programın ardından Uğur Mumcu Meydanı'ndaki narkotik tırını ziyaret etti.


PROJENİN İÇERİĞİ

Proje kapsamında, 7 mahalle, 75 site ve 7 bin 500 ebeveyne ulaşılarak, çocuk ve gençlerin uyuşturucu maddenin zararları konusunda bilgilendirilmesi sağlanacak. Ayrıca, Silivri'de kurulan Madde Bağımlılığı Aile Eğitim ve Destek Ünitesi'nden ebeveynlere danışma ve yardım hizmeti verilecek.

 

Editör: TE Bilişim