Fener Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya Silivri Kaymakamı Ali Partal’ın yanı sıra Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Mustafa Yoldaş, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Müftüsü İdris Çakmakaş, İlçe Toplum Sağlığı Müdürü Hasan İpekoğlu, İlçe Tarım Müdürü Hasan Benli ile Fener Mahallesi Muhtarı Muharrem Eren ve mahalle sakinleri katıldı.

Vatandaşlarla toplantılar yaparak sorunların çözülmesini amaçladıklarını belirten Kaymakam Partal, Silivri’de görev yapan kurum temsilcilerine bizzat şikayetlerin iletilmesinin önemli olduğunu söyledi. Fener Mahallesi sakinlerinden gelecek istek ve önerilerin kesinlikle dikkate alındığının altını çizen Kaymakam Partal, “Çözülmeyen hangi sorunlarınız sıkıntılarınız varsa bizlere söyleyin. Kurumlarımızın müdürleri burada. Her söylediğiniz dikkate alınacak” dedi.

Vatandaşların şikayetleri ve muhtar Muharrem Eren’in yaptığı konuşmada, mahallenin imar durumu, metruk binaların akıbeti, sağlık ocağı eksikliği, akşam saatlerindeki minibüs seferlerinin yetersizliği, bölgedeki iş kamyonlarının verdiği zararlar öne çıktı.

​“İMAR YÜZÜNDEN NÜFUS AZALIYOR”

Özellikle imar sorununun Fener’in kaderini olumsuz etkilediğini ifade eden vatandaşlar, imar düzenlemesi talep etti. İki katlı evlerin alt katının ahır, depo, kahvehane, dükkan ve garaj amacıyla kullanıldığını dile getiren vatandaşlar, “Bir kat daha çıkamıyoruz çünkü yasak. Fenerköy’de imar düzenlemesi yapılması gerekiyor. Çocuklarımız evleniyor, bir kat daha yapıp burada oturmaları gerekirken, Silivri merkezden ev alıyorlar ve Silivri’ye taşınıyorlar. Bu da zorunlu göç oluşturuyor. Fenerköy’de işsizlik artıyor, aynı zamanda nüfus azalıyor” dediler.

MUHTAR EREN: İMAR DÜZENLEMESİ ŞART

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından imar düzenlemesinin yapılması gerektiğini anlatan Muhtar Muharrem Eren, Silivri Belediyesi’nin 1/1000’lik planları hiçbir değişiklik yapmadan İBB’ye onaylattığını ifade ederek, bu karara tepki göstermelerine rağmen dikkate alınmadığını söyledi. “Biz bu karara başkaldırdık” diyen muhtar Eren, eğer imar düzenlemesi Fenerköy’de herhangi bir sorun yaşamayacaklarını kaydetti.

​PARTAL: BUNUN ÜZERİNE ÖZELLİKLE DURALIM

Kaymakam Partal, Belediye Başkanı Hasan Solak’tan da bilgilendirme aldıktan sonra Fenerköy’ün imar sorunuyla ilgili özel bir toplantı yapılması fikrini paylaştı. Partal, “Köy yerleşim alanı dışında özel bir alan yapılabilir mi, uygun olabilir mi, bunları özel bir toplantıda konuşalım” dedi.

YANLIŞ YAPANIN YANINA KAR KALMAZ

Kuzey Marmara Otoyolu yapımından dolayı köy yollarının olumsuz etkilendiğini de toplantıda söyleyen vatandaşlar, ağır tonajlı kamyonların aşırı hızlı olduklarını iddia ederek, can güvenliği açısından tedirginlik yaşadıklarını ifade etti. Bu şikayete İlçe Jandarma Komutan J. Bnb. Mustafa Yoldaş, “Plaka verseniz bile yeterli olur” şeklinde açıklama yaparak, cezai yaptırımlar konusunda hassasiyet gösterdiklerini, şikayet telefonlarının hemen ardından bölgeye geldiklerini söyledi. Kaymakam Partal da, “Yanlış yapanın yanına kar kalmaz. Gereğini hemen yaparız. Kamyonlar konusunda büyük şikayetler var Silivri içerisinde. 7’nci toplantımız oldu her yerde aynı şikayeti alıyoruz. Hepsini disipline edeceğiz. Trafiğin düzenli işlemesini sağlayacağız” diye konuştu.

AYNURAL: ÜNİVERSİTE SİLİVRİ İLE BÜTÜNLEŞTİ

Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, toplantının son bölümünde yaptığı konuşmada Rumeli Üniversitesi’nin kısa sürede bölgeyle bütünleştiğini ifade etti. Aynural, duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çocuklarımız iyi bir eğitim alsın diye gayret gösteriyoruz. Silivri’nin Silivri cezaeviyle değil de, eğitim ve eğitim projeleriyle anılmasını istiyoruz” dedi.

silivriden.com

Editör: TE Bilişim