İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ve İlçe Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Seçkin, basın toplantısı düzenleyerek Seymen Mahallesi’nde yapılması gündemde olan "tehlikeli atık depolama alanı"yla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

İstanbul Valiliği tarafından "ÇED raporuna gerekli olmadığına" dair karar verildiğini hatırlatan Ozan Ersaraç, bu kararın hukuksuz olduğunu dile getirdi.  

“İKTİDAR RANT İÇİN BU TESİSİ KURUYOR”

İYİ Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, şu değerlendirmeyi yaptı: “Seymen mahallemizde kuzey ormanlarının hemen bitişiğinde zehir saçacak depolama alanı oluşturulmak istenmesi, hele ki devlet eliyle, tamamen ormanların katledilme amacı güdüldüğünün işaretidir. Sebebi ise yine ranttır. İktidarımız rantı çok seviyor. Kuzey ormanlarının içinden geçirmiş oldukları Kuzey Marmara Otoyolu var. Buranın yaratacağı bir rant var. Bu ormanları keserek yok etmek bizlerin yani halkın tepkisini çekeceğinden dolayı, kendi kendine yok olmasını amaçlıyorlar. Ormanların hemen yanına zehir saçacak bir tesisin kurulmasının amacı bize göre tesadüf değildir ve rant amacıyla yapılmaktadır. Bu tesisin Silivri’ye kurulmasına karşıyız. Yapılması gereken ne varsa yapacağız. Yerel ve genel iktidar bu konuyla ilgili bir karar vermelerini bekliyoruz. Silivri’nin zehirlenmesine izin vermeyeceğiz.”   

Aynız amanda tehlikeli madde güvenliği konusunda uzmanlığı olduğunu belirten İyi Parti İlçe Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Seçkin ise yanlış bir karar ve yanlış bir tesis olduğunu anlattı. Bölge için ciddi sağlık sorunları yaşanacağını ifade eden Seçkin, “sağlığımız tehlikede” vurgusunda bulundu.

silivriden.com

Editör: TE Bilişim