Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci, dün akşam canlı yayında Cem Güner'in sorularını cevapladı. Eski Pazariçi'nin yıkılarak yerine New Center AVM'nin yapılması konusundaki soruya cevap veren Değirmenci; bu kararın kendisi tarafından alınmadığını, 2.5 yıl boyunca kamuoyunda tartışıldığını, o dönemin Kent Konseyi konumunda olan Yerel Gündem 21'de de tartışıldığını ve ortak alınan kararla New Center'in yapıldığını söyledi.

Değirmenci'nin bu sözleri üzerine dönemin Silivri Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Genel Sektereri Nursel Erel yazılı bir açıklama yaptı.

New Center'in yapımının hiçbir zaman Yerel Gündem 21 Kent Konseyi'nde konuşulmadığını belirten Nursel Erel'in açıklaması şu şekilde:

Silivri Yerel Gündem 21 Kent Konseyi, İstanbul'da ilk Türkiye genelinde sayılı olan demokrasimiz adına örnek projelerden biridir. Gündem 21 için yetki devri  ve yetki paylaşımı da denilebilir.
Dönemin bld.bşk. Sayın Değirmenci ve vizyon projelerin Siliviri'de uygulanmasını sağlayan dönemin bşk. yardimciları ve meclis uyelerini de bu cesur tavırlarından dolayı kutlamak gerekir.
Silivride faaliyet gösteren tüm STK, meslek odası, muhtarlar, geçmiş dönem ve görevde olan meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, müftü ve tüm siyasi parti temsilcilerinin yaraladığı Silivri'de yaşayan herkesin temsil edildiği geniş bir yelpazesi olan yaptırımcı değil tavsiye kararı  alarak belediye meclisine katkı sunan ve kentin şekillenmesinde Silivri'de yasayan herkesin kararın bir parçası olması için sorumluluk yükleyen,Yerel Gündem 21 Silivri Kent Meclisi'nde gündeme gelen konular şunlardı:
Alt yapı,su isale hattı, Bld.kreşinin ve yine Bld. otobüslerin özelleştirilmesi, aktif çalışan 14 çalışma komisyonlarının faaliyet raporları, engelli atölyesi, depreme  hazırlık ve deprem eylem planı, tarım topraklarının korunması için katmadeğer katacak alternatif ürünlerin yetiştirilmesi, kadın emeğinin değerlendirilmesi ve üreticilerin desteklenmesi için satış noktaları oluşturulması vs. gibi konular Kent Konseyi'nin gündeminde tartışılarak uygulamaya geçirildi. En önemlisi de o dönem yapılması planlanan cezaevi için örneğine çok az rastlanacak tüm siyasi partilerin iktidarı ve muhalefetiyle hepberaber birlik ve beraberlik içinde yapımına engel olmak için gösterilen çaba ve dayanışmaydı. New Center'in yapımı veya projesi hiçbirzaman Silivri Kent Konseyi'ne taşınmadı ve tartışılmadı kamuoyunun bilgisine sunarim.

1999 -2003 yılları  Kent Konseyi Genel Sekreteri Nursel Erel

Editör: TE Bilişim