Özel Silivri Anadolu Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. İbak Gönen; Instagram üzerinden yayınlanan Cem Güner ve Fatma Sarıbıyık tarafından hazırlanan “Silivri Gündem” adlı programa katıldı.

Programda Silivri ve Covid-19 ile ilgili soruları cevaplayan Doç Dr. Gönen özetle şunları söyledi:

"...Bu salgın kapsamında Silivri’de ilk hastamızı 21 Mart tarihinde kabul etmiştik. Mart ve Nisan aylarında yerli vaka çok yoktu ve daha ziyade çevre ilçelerden gelenleri tedavi ediyorduk. Ancak ikinci pik dediğimiz sonbahar aylarında Silivri merkezden ve köykerinden de çok sayıda hastamız oldu. Özellikle son iki buçuk ay içerisinde Silivri’den çok fazla vaka vardı. Ekim ve Kasım ayları Silivri için çok yoğun geçti.

Diğer taraftan Silivri’de aslında Aralık ayının ikinci haftasıyla birlikte vakalarda azalma var. Aralık ayının 10’undan itibaren Silivri’deki vakalarda yarı yarıya azalma oldu. Yine yoğun bakım servisleri ful doluydu fakat bir iki haftadır yüzde 50’lik bir azalma söz konusu. Tabi şunu hatırlatmayı görev sayıyorum ki; aldığımız tedbirleri gevşetirsek vakalarda yine artış söz konusu olacaktır..."

NOT: Programın tamamını instagram üzerinden @cemgunertv adresinden izleyebilirsiniz...

Editör: TE Bilişim