AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral'ın, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesaj şu şekilde:

Vatan topraklarını korurken can veren, ülkemizin huzur ve güvenliği için canlarını feda etmekten kaçınmayan şehitlerimizi ve gazilerimizi 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale  Zaferinin 100. yıl dönümünde anmaktayız.

18 Mart 1915’te kazandığımız Çanakkale Zaferi, bir Milletin tüm dünyaya karşı toprağı, şerefi, namusu için neler yapabileceğini gösterdiği emsalsiz bir destandır. Asla geri dönmeyi düşünmeyerek, sevdikleriyle helalleşip, bu toprak uğruna sadece savaşmaya değil canlarını feda etmek için gittiklerini gösteren şanlı ecdadımız tüm dünya ordularına karşı Çanakkale’nin geçilmez olduğunu göstermiştir.

Çanakkale savunması, İstanbul’un, İslam’ın savunmasıydı. Metre kareye altı bin merminin düştüğü böylesi bir savaş dünya tarihinde herhalde görülmemiştir. İki taraf için de yaklaşık yarım milyon insanın hayatını kaybettiği bir savaştır Çanakkale. Balkan savaşlarının üzerimizdeki lekesini silip dünya âleme askerî haysiyetimizi tescillediğimiz bir savunmadır. Büyük bir yokluk içinde kahramanca kendilerini siper ederek ülkemizin bekası için büyük gayret göstermişlerdir ve bu bizim için büyük bir onur ve şereftir.

Çanakkale zaferi bizim için artık bir sembol, yeni nesillere de örnek bir mücadele şekli olmuştur. Bizler tarihimizde yaşanmış bu kutlu zaferleri ruhlarımızda ve gönüllerimizde her zaman hissetmeliyiz ve nesillerimize aktarmalıyız. Bundan sonra da Çanakkale zaferimize sahip çıkacak onlardan aldığımız ilham ve azimle milletimize hizmet edeceğiz. Bizleri bu günlere ulaştıran ve bu toprakları emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden bütün kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi 18 Mart Şehitler Gününde minnet ve rahmetle  anıyoruz.

 

 

Editör: TE Bilişim