Silivri Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılan binlerce Silivrili saat 19.00'da 19 Mayıs Meydanı’nda buluştu. Ellerinde Türk Bayrağı, meşaleler ve belediye bandosu eşliğinde Silivri Sahili Atatürk Meydanı’na yürüyen Silivrililer, marşlar söyleyerek Türk Bayrağı’nı caddelerde dalgalandırdı. Evlerinin pencere ve balkonlarına çıkan vatandaşlar da Cumhuriyet coşkusuna destek verdi. Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü’ne Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve eşi Ezgi Yılmaz, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, oda ve dernek başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile binlerce Silivrili katıldı. Program, yürüyüşün ardından festival alanında düzenlenen Ahmet Şafak konseri ile sona erdi. Silivri sahilinde Cumhuriyet denenin önemli isimlerini simgeleyen cansız mankenlere vatadaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konser öncesi sahne alan Elit Dans ve Beydans Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri, izleyiciler tarafından büyük beğeni ve alkış topladı. 

BAŞKAN YILMAZ:  “BU MEYDANDA KUVAYİ MİLLİYE RUHU DALGALANIYOR”

Konser alanında Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Bizler, bu ülkeye âşık, bu millete sevdalı büyük bir aileyiz. Sözlerime başlamadan önce, sizleri, büyük Silivri ailemi, en kalbi duygularımla selamlıyor, hoş geldiniz şerefler verdiniz diyorum. Bugün, bu meydanda Kuvayi Milliye ruhu dalgalanıyor. Bu meydan, inanmışların meydanı. Bu meydan, serdengeçtilerin meydanı. Bu meydan, vatan âşıklarının meydanıdır. Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98’inci yıl dönümünde, sizlerle bir arada olmaktan, bu gururu ve onuru hep birlikte yaşamaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti, muazzam bir feragat kültürünün, muhteşem bir mücadele kudretinin, hem mahsulü hem de maddi ve manevi ihtişamıdır. Türk milleti, istiklal ufkunu perdeleyen, hürriyet onurunu pençeleyen, mütecaviz ve mütehakkim saldırılara kahramanca direnmiş, nihayetinde kurtuluş destanını, şehit ve gazilerimizin fedakârlıklarıyla yazmış, gururla yaşamıştır. İşgal ve esarete boyun eğmeyen aziz milletimiz, Cumhuriyet’in fazilet ve fikriyatıyla geleceğin yol haritasını çizmiş, geçmişin ilham ve muzaffer ruhuyla mücadele azmini kamçılamıştır. Özellikle vurgulamak isterim ki, Cumhuriyet’in ilanı büyük bir atılım, kutlu bir başlangıç, tarihi bir karar anıdır. 29 Ekim 1923 tarihi, diriliş ve yükseliş eşiğidir.” dedi.

“SANCAK İNMEYECEK, BAYRAK DÜŞMEYECEK, EZAN SUSMAYACAK”

Konuşmasında, “Aziz Atatürk’ün, en büyük eserim dediği bu zafer yaşayacak” sözleriyle devam eden Başkan Yılmaz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘En büyük eserim’ sözleriyle, mana ve muhtevasını özetlediği Türkiye Cumhuriyet’i, zalime korku mazluma güven vermiş, milli birlik ve beraberliğin güvencesi haline gelmiştir. Milli Mücadele’nin taçlanmış ve gönüllere taht kurmuş hali olan Cumhuriyet, Türk milletinin, kendi kaderine bizzat yön ve istikamet vermesini sağlayarak egemenliğin sahibini tescillemiştir. Türkiye Cumhuriyeti, bağış, lütuf veya hediye değildir. Her şeyden önce inancın, imanın ve yılmaz bir iradenin eseridir. Haklı ve haysiyetli bir mücadelenin karar ve kıvancıdır. Her karış toprağıyla, bölünmez bütün olan Türkiye Cumhuriyeti; Edirne’den Kars’a, İzmir’den Hakkari’ye, Sinop’tan Hatay’a, devlete vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin, her bir insanımızın ortak iradesi, ortak sevdası, ortak değeridir. Türkiye Cumhuriyeti; duymasını bilene ses, almasını bilene nefes, gitmesini bilene hedef, sevmesini bilene yürek, savaşmasını bilene ebedi zaferdir. Aziz Atatürk’ün, en büyük eserim dediği bu zafer yaşayacak, nesilden nesile taşınıp yaşatılacaktır. Bu zafer istiklalimizin muhafızı, Türk tarihinin geleceğe uzanan var oluş sancağıdır. Sancak inmeyecek, bayrak düşmeyecek, ezan susmayacak, Türkiye Cumhuriyeti yıkılmayacaktır. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki, Türkiye Cumhuriyeti muhakkak payidar kalacaktır. Bu duygular içerisinde, Yüce Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurucu tüm kahramanlarımıza ve aziz şehitlerimize rahmet diliyorum. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi.

AHMET ŞAFAK’TAN MUHTEŞEM KONSER

Elit Dans Kulübü ve Beydans Halk Oyunları ekiplerinin gösterilerin ardından sahne alan sanatçı Ahmet Şafak, Cumhuriyet Bayramı’na özel hazırladığı birbirinden özel şarkılarla büyük coşku yaşattı. Ahmet Şafak’ın seslendirdiği marşlar ve şarkılara eşlik eden vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşadı. 

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, sanatçı Ahmet Şafak’a teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu ve Silivri yoğurdu hediye etti.

Editör: TE Bilişim