Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumartesi günü Selimpaşalı yazlıkçılarla bir araya geldi.

Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Emine Tarin, Planlamadan Sorumlu Başkan Koordinatörü Mehmet Has, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Yücegök, Suna Göçengil, Rafet Keskin, Süheyl Kırkıcı ve Şener Yüksel ile birlikte Selimpaşa’ya gitti.

Selimpaşa merkezde vatandaşlarla buluşup sohbet eden Işıklar ve beraberindekiler daha sonra Başkent Sitesi’nde sitesine geçti. Burada site sakinleri tarafından karşılanan Işıklar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından önce hazırlanıp sonra da geri çekilen 1/5000’lik nazım imar planlarıyla ilgili bundan sonra atılacak olan adımlar hakkında bilgi verdi.

İBB tarafından hazırlanan 1/5000’lik nazım imar planlarının rant amaçlı olduğuna ve insanların değer taşıyan arsalarının ellerinden alınarak başkalarına verilme amacı güdüldüğüne dikkat çeken Işıklar, şunları söyledi:

“Selimpaşa’da büyük ölçekli imar alanları bitmişti. E-5 kenarında ticaret, turizm ve hizmet alanları eksikti. Bu nedenle ticaret ve turizm ağırlıklı bir planlama yapılmasını bekliyorduk. Oysaki çok farklı bir planla karşılaştık. 30 yılda yapılanı ancak 30 yılda düzeltebilirsiniz. Bir günde kimseye malından mülkünden çık git diyemezsiniz. Sadece depreme dayanıklılık konusunda sıkıntısı olan korozyon eksikliği bulunan binaları boşaltıp yıkımlarını gerçekleştirerek kentsel dönüşüme sokmamız gerekiyor. 10 bin civarında imza toplandı ve bu halk kitlesinin karşısında duramadılar o nedenle planlar geri çekildi. Hemen Pazartesi günü belediyeye gelirseniz size eski sisteme göre hem imar durumu hem de inşaat ruhsatı verebiliriz.

 

HUKUKİ DURUM TARTIMASI

Diğer taraftan planlarla ilgili iptal davası açan vatandaşlar bu davaların bundan sonraki seyirlerinin ne olacağı sorusunu yöneltti.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve beraberindekiler, bundan sonraki hukuki süreç konusunda belediye avukatlarının vatandaşlara yardımcı olacağını söyledi.

 

SEÇİMLERDE OYUNUZU SİLİVRİ’DE KULLANIN

AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, vatandaşların gayrimenkullerini mülkiyet hakkı açısından tehlikeye atan uygulamaları karşısında yakınmalarını sürdüren yazlıkçılara hitap eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Kimse kusura bakmasın ama elimizi bile kaldırmanda yerimizde oturarak yakınmak yetmez. Yerlerinden kalkmayan insanların yakınmaya da hakkının olduğunu düşünmüyorum. Nüfus Müdürlüğü’ne başvurarak seçmen kayıtlarını Silivri’ye aldırın ve oylarınızda bu tepkinizi gösterin. “ şeklinde konuştu.

 

EMEKLİ VALİ YAZICIOĞLU DA KATILDI

Işıklar’ın, Selimpaşalı yazlıkçılarla yaptığı toplantıya bölgede yazlığı bulunan eski Ordu Valisi ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Kelam Yazıcıoğlu da katıldı.

 


 

 

Editör: TE Bilişim