29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen korteje Silivrili binlerce kişi katıldı. Havanın yağışlı olmasına aldırmayan Silivrililer bayraklarıyla birlikte Silivri Belediyesi önünden Atatürk anıtına kadar marşlar söyleyerek yürüdüler. İş Bankası önünde korteje katılan Silivri Kartalları Derneği yürüyüşe ayrı bir renk kattı. Korteje katılamayan vatandaşların da evlerinin pencere ve balkonlarından gerek bayraklarıyla gerekse alkışlarıyla yürüyüşe destek verdiği görüldü. Silivri Belediyesi Bando Takımı’nın yürüyüş boyunca çaldığı marşlar hep bir ağızdan söylenirken, özellikle Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın marşlara eşlik ettiği gözlerden kaçmadı.

Yürüyüşe Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yanı sıra, İlçe Jandarma Komutanı, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Demokrat Parti yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda Silivrili katılım gösterdi.

Yürüyüşün son bulduğu Atatürk Anıtı’nın etrafını dolduran binlerce kişi, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunarak, hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu. Ellerindeki Türk Bayrakları ile adeta Onuncu Yıl Marşı’na da eşlik eden vatandaşlar, kısa bir konuşma yapan Özcan Işıklar’a da sevgi gösterisinde bulundu.

Hazırlanan programın sona ermesiyle birlikte, Silivri Sahili’ne kurulan minyatür Anıtkabir önünde fotoğraf çektiren çok sayıda kişi, renkli görüntülere sahne oldu.

 

Editör: TE Bilişim