Daha öncede birçok kez ölümlü kaza yaşanan Silivri Özel Anadolu Hastanesi önü e-5 yolu üzerinde önceki gün yine bir genç kız daha hayatını kaybetti. 23 yaşında Çağla isimli bir üniversite öğrencisi, Silivri Özel Anadolu Hastanesi’nin bakım ünitesinde yatan annesini ziyarete gelirken bir aracın altında kalarak feci şekilde can verdi.

Silivrililer sessiz kalmadı!

Silivri’de görev yapan yerel basın mensupları, duyarlı vatandaşlar ve siyasiler Sosyal Paylaşım Sitesi Facebook üzerinden örgütlenerek dün Çağla için bir eylem yaptı. Çağla’nın hayatını kaybettiği e-5 yolu yan yolda düzenlenen basın açıklamasına Yenimahalle Muhtarı Yavuz Alçi, AK Parti Silivri Gençlik Kolları, CHP Silivri Gençlik ve Kadın Kolları, ilçe yöneticileri, CHP Eski İlçe Başkanı Teoman Aydan, Silivri Kent Konseyi Başkanı Dilruba Önal, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın eşi Esma Işıklar, AK Parti’den Silivri’ye belediye başkan aday adayı olan Emrah Maşalacı, Aslıtolia Halk Oyunları Ekibi Eğitmeni Aslıhan Seda Sezen Solmaz ve duyarlı vatandaşlar katıldı. Silivri’de görev yapan yerel basın mensupları da Çağla ve hayatını kaybeden diğer vatandaşlar için eylemdeydi. Yol üzerindeki hastane çalışanlarından bazıları da eyleme katılarak destek verdi.

Çağla’lar için siyah çelenk bırakıldı

Silivrili Yerel Basın Mensuplarının hazırladığı basın açıklaması Gerçek Gazetesi Silivri Temsilcisi Müge Cesur tarafından okundu. Basın açıklamasının ardından yol kenarına üzerinde ‘Başka Çağla’lar ölmesin’ yazılı siyah çelenk bırakıldı. Basın açıklamasına katılanlar bir an evvel üst geçit yapılması için seslerini yükseltti. Avukat Emrah Maşalacı AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın konuyla alakalı dilekçe yazdığını ve kısa bir süre sonra yol üzerinde gerekli düzenlemelerin yapılacağı müjdesini verdi.

“Gencecik kızımızı ihmale kurban verdik!”

E-5 yolu üzerinde artık ölümlü kazalar olmaması ve bir an evvel üst geçit inşa edilmesi için yapılan bazın açıklaması ise şu şekilde: “Değerli Silivrililer. Bugün burada üst geçit olmadığı için hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımız için toplanmış bulunuyoruz. Sesimizin daha iyi duyulabilmesi için, yetkililerin bir an evvel bu trafik terörüne son vermeleri için basın açıklamamızı burada yapmaya karar verdik. Katılan, duyarlılığını esirgemeyen tüm Silivrililere teşekkür ederiz. Arkadaşlar, dün sabah saatlerinde yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan annesini ziyaret etmek isteyen 22 yaşındaki Çağla artık aramızda değil. Gencecik bir kızımızı daha ihmale kurban verdik. Üst geçit olmadığı için Çağla, annesine kavuşamadan hayatını kaybetti. Bu yolda daha öncede birçok ölümlü kazalar yaşandı. Kimileri annesini, kimileri babasını, sevdiklerini kaybetti. Birçok insanımız sakat kaldı. Fakat yıllardır herhangi bir önlem alınmadı. Sırf 200 metre ilerisinde üst geçit olduğu için, o kadar cana rağmen bulunduğumuz yerdeki hastane önüne geçit izni vermeyen Karayolları Müdürlüğüne de sesleniyoruz. Bizler bu yola üst geçit yapılana kadar köy minibüslerinin yolcu indirip bindirmesini istemiyoruz. Minibüslerin yan yolları kullanmalarını istiyoruz. Araçların hızını yavaşlatacak setler yapılmasını istiyoruz. Yayalar için uyarıcı levhalar koyulmasını istiyoruz. Hastaneye tedavi için gelen, hastalarını ziyarete gelen vatandaşlarımızın bu yol üzerinde can vermelerini istemiyoruz.

“Tepkimiz geçit yapılana kadar devam edecek!”

Çağla ilk değil; eğer üst geçit yapılmaz ve gerekli önlemler alınmazsa son da olmayacak! Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz. Sorumsuzluğunuz yüzünden daha kaç tane insanımızı kaybedeceğiz? Bu kadar kurban yetmedi mi? Yarın sizin çocuklarınız, sizin sevdikleriniz bu yolda can verdiğinde vicdanınız sızlamayacak mı? Artık Çağla’lar ölmesin. Yetkililerin ivedilikle bu konu üzerinde durmalarını bir an evvel yol üzerine bir üst geçit inşa etmelerini istiyoruz. Yeni acılar yaşanmaması için bu sorumsuzluğun takipçisi olacağız. Sesimizin yükselmesi için bugün burada yanımızda olan tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyor ve üst geçit yapılana kadar tepkimizin artarak devam edeceğini yetkililerin bilgisine sunuyoruz.”

 


 

Editör: TE Bilişim