Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Dr. Hayati Arkaz, Covid-19’la mücadele konusunda Türkiye’nin doğru yolda olduğunu söyledi.

Arkaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Koronavirüs salgını ilk başladığından bu yana yapılan ciddi bir mücadele var.

2019 Aralık ayında ilk olarak Çin’in Wuhan şehrinde böyle bir salgının başladığını ve bütün dünyaya yayılma eğiliminde olduğu öğrenilir öğrenilmez Türkiye’de ciddi tedbirler alındı ve düzenlemeler yapıldı. Sağlık Bakanlığı ve hekim camiası hazırlıklarını yaptı. Laboratuvarlar hazırlıklarını yaptı. Koronavirüs daha Türkiye’ye gelmeden önce yapılan en önemli çalışmalardan birisi Bilim Kurulunun oluşturulmasıdır.

BİLİM KURULU’NUN TAVSİYELERİNE GÖRE HAREKET EDİLDİ

Türkiye’de gerçekten çok değerli hekimler var. Dahiliyeciler, pataloglar, enfeksiyon hastalıkları uzmanları, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, biyokimyacılar, göğüs hastalıkları uzmanları var. Konusunda en iyi şekilde yetişmiş, tecrübe sahibi ve uzman isimlerden bir Bilim Kurulu oluşturuldu. Bilim ne dediyse hepimiz ona göre hareket ettik. Bilim Kurulu’nun vermiş olduğu kararlar neticesinde politikalar oluşturuldu ve sonuca gidildi.

HASTA AYIRIMI YAPMADIK

Hastalarımız arasında genç, yaşlı, zengin fakir diye ayırım yapılmadı. Şikayeti olan herkese hastanelerimizde müdahale edildi. Bugün itibarıyla günlük 100 binin üzerinde vatandaşımıza test yapılıyor. Yakın zamanda bu sayı 150 bine çıkacak. Çok hızlı bir çalışma içerisine girdik.

ŞU ANDA YAYGIN BİR DÖNEMDEYİZ

Artık küresel bir dünyada yaşıyoruz. İnsanlar birbirine çok yakın. Bir insan 24 saatte bütün dünyayı dolaşıyor. O nedenle virüsler de çabuk bulaşıyor. Şu anda yaygın bir dönemdeyiz. Fakat alınan tedbirler, hekimlerimizin tecrübesi ve tıbbi donanımlarımızla gerekli tedaviler uygulanıyor ve hastalarımızın büyük bir çoğunluğu hastalığı hafif atlatıyor. Yine de her şeye rağmen tedbiri elden bırakmamak lazım.

AVRUPA VE ABD HASTA AYIRIMI YAPTI

Bakın Avrupa ne yaptı? Fransa, Almanya, İspanya vs hastalarını parklarda bahçelerde bıraktı. Hasta ayırdılar. Bizde o olmadı. Türk milleti büyük bir millettir. Ben her zaman söylüyorum; Türk milleti olarak biz seferberlik yapmış, Kurtuluş Savaşı yaşamış bir milletiz. Atatürk, “beni Türk hekimlerine emanet ediniz” demişti. Bu boşa söylenmiş bir laf değildir.

YOĞUN BAKIMLARIMIZ VE LABORATUVARLARIMIZ YETERLİ

Biz zaten 100 yıldır bulaşıcı hastalıklarla uğraşıyoruz. Ciddi bir tecrübemiz var. Şu anda bütün dünya Türk doktorlarını ve Türkiye’nin korona ile olan mücadelesini gıpta ile seyrediyor. Çok samimi söylüyorum; ben burada siyaset yapmam. Hatta sağlık üzerine siyaset yapılmasına da şiddetle karşıyım. Bakın; yoğun bakımlarımız yeterli, laboratuvarlarımız yeterli… Türk tıbbı Avrupa’nın çok önünde… Hatta bu korona ile mücadele süreci gösterdi ki Türk tıbbı ABD’nin de önünde.. Amerika dahil hastalarını fakir, zengin, yaşlı, genç diye ayırarak parklarda bıraktılar ve ölüme terk ettiler, biz bir hastamızı bile sokakta bırakmadık. Allah’a çok şükür mücadele verildi ve verilmeye de devam ediyor. Bu konuda Sağlık Bakanımız’a ve tüm hekim arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

SAĞLIK CAMİASI CANI PAHASINA ÇALIŞIYOR

Yine bu süreçte hekim camiamızın fedakârlığına ve başarısına dikkat çekmek istiyorum. Bu virüsle mücadelede en riskli grup sağlık camiasıdır. Hastadan virüsü kaparak evine ve ailesine bulaştıran doktorlarımız, sağlık personelimiz oldu. Görevi uğruna, insanları iyileştirmek uğruna canını kaybedenler oldu. Görev başında şehit oldular…

Editör: TE Bilişim