Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, S.S. İstanbul Silivri Sanayicileri Küçük Ölçekli Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin faaliyetlerinden duyduğu kaygıyı dile getirdi.

Söz konusu kooperatifin geçtiğimiz hafta yapılan belediye meclis toplantısında gündeme gelmesinden sonra Silivri’ye yapılması düşünülen geri dönüşüm tesisinin çevre sağlığı açısından sakıncalarına dikkat çeken Korsan şunları söyledi:

Silivri Büyük Çavuşlu Mahallesi’neki 160 dönümlük bir alan üzerine sanayi sitesi kurulma hazırlığı içerisinde olunduğu söyleniyor. Çalışmaların tamamlanmasından sonra burada çeşitli atık maddelerin ayrıştırılarak üretim yapılacağını duyuyoruz. Silivri, denizi ve ormanlık alanlarıyla İstanbul’un ve hatta Türkiye’nin en güzel yerleşim yerlerinden birisi. Yıllardır ilçemizi korumaya çalışıyoruz. Bilindiği gibi zaten başımızda bir Seymen çöplüğü belası var. Buraya her gün 120 bin ton evsel atık getiriliyor. Rüzgarlı havalarda çöplüğün kokusunu ilçe merkezinden duyabiliyoruz. Daha önce kimyasal atık tesisi kurulmak istendi zor bela engelleyebildik. Hemen arkasından termik santral kurulmak istendi büyük zorluklarla engelleyebildik. Şimdi de Büyük Çavuşlu’ya yeni bir sanayi alanı ve geri dönüşüm tesisleri kurulmak isteniyor.

YEREL YÖNETİMDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Silivri’de yine neler oluyor ve neler yapılmak isteniyor? Yerel yönetimin siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına ve basına konuyla ilgili olarak ayrıntılı bilgi vermesini bekliyoruz. Silivri’de neler oluyor ve neler yapılması planlanıyor bunları bilmek hepimizin hakkı…

Editör: TE Bilişim