Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, siyasi partilerin ilçe başkanları, esnaf kuruluşlarının başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı tören, Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

İNSAN YETİŞTİRMEYİ SANATA DÖNÜŞTÜREN GELENEĞİMİZ; AHİLİK

SİBESO Başkanı Ali Tabakoğlu yaptığı konuşmada; “Ahi” kelimesinin kardeş, arkadaş, yaren, dost, yiğit anlamlarına geldiğini söyleyebiliriz. Ahilik hem sosyal hem de kültürel yapılara ait bir terim olarak; birbirini seven, birbirine saygı duyan, yardım eden, fakiri gözeten, yoksulu barındıran, çalışmayı bir ibadet sayan, din ve ahlak kurallarına sıkı sıkıya bağlı esnaf ve sanatkârların iş teşkilatı manasını taşır.“Ahilik” Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da   halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir; Ahi örgütünün kurucusu Ahi Evran’dır. Ahilik İslam inancı ile Türk örf ve adetlerini kaynaştıran bir düşünce sistemidir. Ahilikte insan sistemin ortasına oturtulmuş olup her şey onun dünya ve ahiret mutluluğu esas alınarak şekillendirilmiştir. Hiçbir şeye “eşrefi mahlûkat” kabul edilen insandan daha fazla değer verilmez. Ahiliğin temelinde böyle bir insan anlayışı vardır.” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Silivri Kaymakamı Salih Keser’in konuşmalarının ardından Silivri Öğretmenevi bahçesinde Ahilik pilavı ikram edildi.

 


 

 

Editör: TE Bilişim