Atatürk’ün ebediyete intikalinin 75. Yıldönümü sebebiyle Silivri’de düzenlenen anma töreni sırasında Silivri’de siren skandalı yaşandı.

 

TÖREN KOMUTANI SİREN ÇALDIRMADI

Atatürk Anıtı’nın hemen önünde başlayan anma töreni sırasında Kaymakamlık adına töreni yöneten Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Felsefe Öğretmeni Cem Tan, saat 09:05’e gelindiğinde 2 dakika süreyle siren çalınması gerekirken, mikrofondan yüksek sesle İstiklal Marşı’nın söylenmesi için talimat verdi. Bunun üzerine henüz yeni başlamış olan siren sesi hemen kesilerek İstiklal Marşı okunmaya başladı. İstiklal Marşı’nın bitiminden sonra da yine tören komutanı Cem Tan’ın “tören bitmiştir” anonsu üzerine siren çalınamadan ve saygı duruşunda bulunmadan tören sona erdi.

 

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Alanda bulunan vatandaşlar Atatürk’ün ölüm saati olan 09:05’te siren çalınmamasına çok sert bir şekilde tepki gösterdi. Önce alkış ile başlayan protesto gösterileri bazı vatandaşların protokol mensuplarının yanına gelerek bağırmaya başlaması üzerine şiddetlendi.

 

TUĞLU'YA SU ŞİŞESİ KARAKAŞ'A YUMRUK

Bir vatandaş CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu’ya plastik su şişesi fırlattı. Yine iddiaya göre; başka bir vatandaş AK Parti eski İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın yüzüne yumruk attı. Yediği yumruk ile dengesini kaybeden Karakaş yere düştü. Alanda bulunan polisler Karakaş’ı hemen olay yerinden uzaklaştırdı. Eski Belediye Başkanı ve AK Parti Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Turan da vatabdaşın tepki gösterdiği AK Partililer arasındaydı.

 

CHP SAYGI DURUŞUNA DAVET ETTİ

Daha sonra İlçe Başkanı Mümin Tuğlu'nun davet ile Atatürk Anıtı çevresinde toplanan partililer ve vatandaşlar hep birlikte saygı duruşunda bulundu.

Editör: TE Bilişim