Ziyaretlerini sıklaştıran Rum Ortodokslar, ilan edilen son azizleri Aziz Nektaryus’un Silivri’de doğduğu evin yerini görmek ve ilçedeki tarihi eserleri dolaşmak üzere Silivri’deydi.

Yunanistan Kavala Yatçılık Okulu Mezunu yaklaşık 40 kişi, dört ayrı tekne ile denizden Silivri’ye geldi. Mezuniyet Gezi programı için Silivri’yi tercih eden ekip, Tarihi Kale Park ve Aziz Nektaryus’un Fatih Mahallesi’nde doğduğu evin yerini ziyaret etti.

Ekibe Silivri’deki ziyaretlerinde Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Esat Halil Ergelen, Vakıf Başkanı Ümit İşler ve Derneğin Yunanistan Temsilcisi Tanaş Çimbiz eşlik etti. Yunanistan- İstanbul arası geziler düzenleyen tur acenteleri aracılığı ile Silivri’ye gelen diğer grupta ilçedeki tarihi eserleri inceledi.

Silivri Metropoliti Maksimus’un da eşlik ettiği grup Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı makamında ziyaret etti. Kültürler arası diyaloğu sağlayan bu ziyaretlerden memnuniyet duyduğunu ifade eden Işıklar, Silivri’nin din ve kültür turizmi potansiyeli açısından çekim merkezi olduğunu vurguladı.

Başkan Işıklar, Ramazan ayı nedeniyle konuklarına gül suyu hediye etti.







Editör: TE Bilişim