Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlandırma Birim Başkanı Zafer Yalçın, Suriyeli mültecilerin iskân edilmesi için Silivri’ye yerleştirilmesi ilçemin huzurunu bozacağını iddia ederek, karşı çıktıklarını söyledi.

MHP Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, yaptığı açıklamada, Büyük Ortadoğu Projesi ile Cezayir’den Mısır’a, Sudan’dan Suriye’ye ülkelerin kan ve ateşe boğulduğunu, İslam dünyasının zulüm altında inlediğini ifade etti. Artık Irak’ın kuzeyinde olduğu gibi Suriye’nin kuzeyinde de farklı bir yapı bulunduğunu belirten Zafer Aşkın, “Herkes biliyor ki Irak’tan, Suriye’den, Türkiye’den, İran’dan koparılacak parçalarla ikinci bir İsrail kurulacaktır. Bu düşüncemizden dolayı Silivri’de yaşayan sade vatandaş ve MHP yöneticisi olarak Suriye’den gelen 6 bin kişinin Osmaniye’de iskân edilmesini istemiyoruz. Elbette ki zorda kalan insanlara yardım etmek insanlık görevimizdir ama gelecekleri yardıma muhtaç insanlar olarak görmüyoruz. Silivri’mizin huzurunu bozacak insanlar olarak görüyoruz. Daha birkaç gün önce Gaziantep’te, Kilis’te ve diğer illerimizde çıkan olaylar sıcaklığını korurken, aynı olayların Silivri’de çıkmayacağını kim garanti edebilir?

Misafir geldikleri ülkede o ülkenin bayrağına tahammül edemeyen insanların sorarım size bu ülkede ne işleri var? Tarlalarımıza gidip gelirken zaten huzur içerisinde gidip gelemiyoruz. Bu insanları ilçemin göbeğine yerleştirdiğimiz zaman acaba neler olabilir, kimlerle irtibata geçerler?” dedi.

Devletin bu gibi durumlara karşı İç Anadolu’da kurduğu mülteci kamplarını kullanması gerektiğini vurgulayan MHP Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, “Neden nüfusun daha az olduğu iç bölgelerde bu insanlar iskân edilmiyor? Silivri gibi nüfus yoğunluğunun çok fazla olduğu bir bölgede iskân edilmeye çalışılıyor. Biz MHP olarak olabilecek tehlikelere ve provokasyonlara karşı yetkilileri ve hemşerilerimizi uyarıyoruz. Ülkücü camiayı da olabilecek her türlü kışkırtma ve tahriklere karşı uyanık olmaya davet ediyoruz. Silivri’de yaşayanlar olarak rahat ve huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Bu huzurumuzu bozmak isteyenleri de yüce Türk milletine şikâyet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim