Silivri Ortaköy’de Millet Bahçe Piknik Alanı olarak bilinen alanda dev bir çınar gövdesinden derin bir şekilde yaralandı.  Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce dev çınar testereyle oyuldu. Vicdanları sızlatan görüntü Ortaköylü vatandaşlar tarafından Silivri Belediye Meclis Üyesi İbrahim Çeşmecioğlu’na iletildi.  Çeşmecioğlu’da sosyal medya hesabından fotoğrafı  yayımlayarak; savcıları , tarım ve doğayla ilgili tüm kurumları göreve çağırdı. 

Çeşmecioğlu bu vicdansızlığa ise aşağıdaki sözlerle tepki gösterdi.

İşte Çeşmecioğlu'nun konuyla ilgili sosyal medya paylaşımı:

"AĞAÇ GÖRMÜŞ YAKMIŞLAR

KANAT GÖRMÜŞ KIRMIŞLAR

ŞİMDİDE DÜŞMÜŞLER İNSAN İZİNE

NERDE İNSAN

NERDE IŞIK

VURMUŞLAR."

Boşuna değilmiş sabahtan beri içimin ezim ezim ezilmesi, yankı yankı ağlaması..

Saat 16:30 gibi, bahşedilmez bir ağrıyla, uyuyacak gibi değil de, bayılır gibi iki büklüm attım kendimi yatağa. Yüksek doz ağrı kesici bir saat kadar uyumama yardımcı olmuş.

Uyandığımda telefonumu kontrol ettim acele. Ali Ergun aramış. Döndüm hemen kendisine. Üzüntüyle "MİLLET BAHÇE" piknik alanımızdaki büyük çınarın tam ortasının ağaç testeresiyle oyulduğunu haber verdi. Resimlerini de göndererek.

Bu bilge, kadim güzel dost hemen hemen 300 yaşında. Yani neler görmüş neler geçirmiş anlayacağınız ! Çocukluğumuz serin gölgesinde. İlk gençlik aşklarımız ve anılarımız saklı ürkek siperinde. Bugün ellili yaşlarımızda ise, bilgeliği, güzel enerjisi ve dünyaya içkin dostluğunu içimizde hissettiğimiz, ulu dostum

ÇINAR. Gövdesi oyulmuş, sevgisi söndürülmüş, canı can çekişir olmuş !!!

Yüzlerce yıldır kuraklık, açlık, savaşlar, ölüm, gaddarlık ve nefret görmüş ama, BÖYLE ŞEREFSİZLİK GÖRMEMİŞ !!!  “  

Editör: TE Bilişim