Silivri Belediyesi tarafından bir süreden bu yana devam eden hazine, orman ve tarım arazilerine kaçak yapılaşmayla mücadele planı dahilinde geçtiğimiz günlerde Çayırdere Mahallesi’nde yıkım çalışması gerçekleştirildi.

Silivri Çayırdere Mahallesi'ne ait 1243, 1250 ve 1252 numaralı parseller üzerinde yer alan maliye hazinesine ait alanlara inşa edilen kaçak yapılar, 775 sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesine göre alınan yıkım kararına istinaden Silivri Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Yıkılan yapılar arasında İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek’e ait tek katlı ev de bulunuyordu.

Yıkım kararının kendisine tebliğ edilmesinden sonra idare mahkemesinden iki defa yürütmeyi durdurma kararı alan Bek, bu kararların süresinin dolması üzerine evini yıkılmaktan kurtaramadı.

İYİ PARTİ’DEN KURUMSAL TEPKİ

Yıkımdan sonra İYİ Parti Silivri İlçe Başkanlığı tarafından kullanılan Twitter hesabından ölmüş kümes hayvanlarının fotoğraflarına yer verilerek, “Silivri Belediyesi’nden Tebligatsız ve önlemsiz yıkım. Sonuç; onlarca hayvan telef oldu. Mutlu musun Silivri?” şeklinde paylaşım yapıldı.

BUĞRA KAVUNCU YIKIMDAN ÖNCE GÖZDAĞI VERMEK İÇİN Mİ GETİRİLDİ?

Yıkımdan bir hafta önce Silivri’ye gelen İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, ilçe başkanı Ahmet Refik Bek tarafından Çayırdere Mahallesi’ne götürülerek mahalle muhtarı Doğan Bilgiç ziyaret edilmişti. supersilivri.com Genel Yayın Yönetmeni Cem Güner de “Buğra Kavuncu neye alet edilmek isteniyor?” başlıklı köşe yazısında; "ilçe başkanı Bek tarafından, Kavuncu kullanılarak yıkım öncesi Silivri Belediyesi’ne gözdağı mı verilmek isteniyor?” diye sormuştu. Söz konusu yazının yayınlanmasından 4 gün sonra da yıkım gerçekleşti.

SİLİVRİ BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

@iyipartisilivri hesabı tarafından yapılan paylaşımın ardından Silivri Belediye Başkanlığı da bir basın açıklaması yayımladı. Silivri Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde Çayırdere mahallemizde, yasal prosedürü tamamlanarak gerçekleştirilen yıkım işlemleri sonrasında, bir partinin kurumsal kimliği ve söz konusu partinin ilçe başkanı tarafından sosyal medyada bir paylaşımda bulunulmuş, belediyemiz haksız ve usulsüz bir yıkım işlemi yapmış gibi takdim edilerek, belediyemiz töhmet altında kalacak şekilde bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır. Ayrıca, yapılan paylaşımla, telef olduğu iddia edilen hayvanların belediyemiz tarafından itlaf edilmesine sebep verildiği izlenimi yaratılmak suretiyle infial oluşturulmaya çalışılmıştır. Geçmiş dönemlerde, hangi gerekçeler ve sebeplerle kaçak yapılaşmalarına müsamahakâr davranıldığı kamuoyunca malum olan paylaşım sahipleri gayet iyi bilmektedirler ki, belediyemiz tarafından yapılan işlemler yasalara ve yasalarda belirtilen sürelere ve usullere uygun olarak gerçekleşmiştir. Böyle olmakla birlikte, yapılan sadece siyasi rant temin etmeye yönelik çirkin ve basit bir karalamadır. Belediye hizmetlerinde temel şiarımızın 'Hizmetlerimiz kimseler için değil, herkes içindir' olduğunu tekraren hatırlatarak, Belediyemiz aleyhinde gerçeklerle bağdaşmayan paylaşımlar yaparak, tüzel kişiliğimizi hemşehrilerimiz nezdinde küçük düşürücü eylemlerde bulunanlar hakkında yasal işlemler için gereğinin yapılacağını kamuoyumuzun bilgilerine arz ederiz.” İfadeleri kullanıldı.

TOKSİTOLOJİ RAPORU İSTENECEK

İYİ Parti Silivri hesabından paylaşılan telef olmuş kümes hayvanlarının fotoğraflarında yıkım sırasında öldüklerine dair bir belirti görülmediğini de belirten Silivri Belediyesi’nden ismini açıklamayan bir yetkili; “Yıkımın hemen öncesinde Refik Bey tarafından evindeki eşyalar dışarıya çıkartıldı. Hiç kimse hayvanlar var demedi. Hiç kimse orada olduğu iddia edilen hayvanları kurtarmaya da gitmedi. Ayrıca yıkım bölgesinde hayvan da yoktu. Yıkım sırasında telef oldukları iddia edilen hayvanların fotoğraflarında kan yok, parçalanma yok, sanki zehirlenmiş gibi yerde yatıyorlar, belediyemizin haksız yere itham edilmesine seyirci kalamayız adli makamlara başvurarak toksitoloji raporu talep edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim