Bugünkü (06.11.2014) Sabah Gazetesi'nde yer alan haberde, Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin, Silivri ve Beylikdüzü'nde yaptırılacak olan toplu konutlara yerleştirileceği iddia edildi.

Söz konusu haber şu şekilde:

Suriye'deki iç savaş, milyonlarca insanın hayatını etkiledi. Türkiye'nin sınırlarını açtığı Suriyeli mültecilerin sayısı ise üç yılda 1 milyon 600 bini aştı. Özellikle büyük şehirlerde sefalet içinde yaşayan bu göçmenlere Birleşik Arap Emirlikleri'nden müjde geldi. Ülkenin büyük fonlarından biri İstanbul'da Suriyeliler için toplu konut yapma kararı aldı. Bunun için Türkiye'deki bağlantıları Abdullah Demirhan'a hukuki işlemlerle ilgili talimat veren ve adını açıklamak istemeyen Arap fonu, ülkenin en büyük birkaç ailesinin yatırımlarıyla kurulmuş. Demirhan, "Bu ailelere BAE ve Kuveyt'in isim yapmış kişileri üye. İslam'daki zekât şartını yerine getirmek için böyle bir fon oluşturuyorlar. Petrol zengini ülkelerinde zekât verecek vatandaşları olmayınca dünyanın diğer yerlerindeki Müslümanlar'a bağış yapıyorlar. Örneğin gidip Saraybosna'da dini eğitim veriyor, cami yaptırıyorlar. Şimdi de İstanbul'daki Suriyeliler'i ev sahibi yapacaklar" dedi. 

ARAZİ ARANIYOR

Demirhan'ın verdiği bilgiye göre fonun temsilcileri İstanbul'a gelerek inşaat şirketleriyle görüşmelere başladı. Projeye sıcak bakan Türk inşaat şirketleri böyle büyük bir toplu konut projesi için arazi sorunu olduğunu belirtince, lokasyon olarak Beylikdüzü ve Silivri bölgelerinde araştırma başladı. Abdullah Demirhan, "Sadece Suriye değil, Irak'tan gelenler de projeden yararlanacak. Birkaç inşaat şirketinden teklif alındı. Dairelerin 150-200 bin TL civarında olmasını istiyorlar. İlk etapta 500 konutluk bir proje yapılması planlanıyor" diye konuştu. 

SABAH

Editör: TE Bilişim