Haziran 2013'de İstanbul'da Gezi Parkı direnişine destek olmak amacıyla Silivri'de eylem yapan 26 kişi, bugün yapılan 3. duruşmada beraat etti.

Aralarında Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi eski Başkanı Tamam Köroğlu, Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanı Coşkun Aksoy, Eğitim-en üyesi bazı öğretmenler ve CHP İlçe Gençlik Örgütü üyelerinin de yer aldığı 26 sanığın "suç oluşmadığı" gerekçesiyle beraatine karar verildi.


ORTAK SAVUNMA YAPTILAR

Sanıkların yargılama sırasında ortak savunma yaptı. Ortak savunma şu şekilde:


Sayın Hakim 

Bizler bu ülkeyi seviyoruz. Ağacımıza, meydanlarımızın, parklarımızın yağmalanıp AVM'lere dönüştürmesine, kısacası ülkemizin geleceğine kastedenlere karşı Anayasamızdan gelen itiraz hakkımızı kullandık.

Bizler suç işlediğimizi kabul etmiyoruz. Suç işleyenlere karşı, birer yurtsever olarak demokratik protesto hakkımızı kullandığımızı düşünüyoruz.

Yürüyüş eylemimizde herhangi bir şiddet, kamu malına zarar verme yoktur...

Bugün yapılan yargılama basit bir yol kapatma davası değil, ülkesine ve geleceğine sahip çıkan yurtseverlerin yargılanmasıdır.
Bugün yargılanmak istenen bu ülkenin, Silivri'nin vicdanıdır. 

Herkes bilmelidir ki, bu ülkenin yurtseverleri oldukça, ülkemizin geleceğinden umut kesilmez.

Suçlamaları kabul etmiyoruz"


AVUKATLARINA TEŞEKKÜR ETTİLER


Beraat kararının açıklanmasının ardından kısa bir konuşma yapan Süheyl Kırkıcı; "..Avukatlarımız Ramazan Işıklar'a, Metin İriz'e, Nilgün Karataş'a ve Zafer Arğış'a Yüreği bizimle ve Gezi direnişinde atan tüm yurtseverlere teşekkür ediyoruz..." diye konuştu.


Editör: TE Bilişim