Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Yunanistan ağırlıklı olmak üzere Batı Trakya’dan gelen yüzlerce Ortodoks’u Silivri’de ağırladı. İlan edilen son azizleri Aziz Nektaryus’un doğduğu yer olan Silivri’yi görmek ve burada dini törenlerini yerine getirmek isteyen konuklarla tek tek ilgilenen Işıklar, dostlukların pekişmesini sağlayarak, kültürel kaynaşmanın en güzel örneğini sergiledi. 1400 yıllık tarihi sarnıçta dini tören gerçekleştiren Ortodokslar, ilan edilen son azizleri Aziz Nestaryus’un Silivri’de doğduğu evin yerini de ziyaret ederek Başkan Işıklar’dan bilgiler aldılar.

IŞIKLAR; “SİLİVRİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Işıklar proje çizimlerini tamamladığı Aziz Nektaryus’un evini yaptırmak için girişimlerde bulunduklarını ifade ederek, ilçenin adının tarım çalışmalarının yanı sıra din ve kültür turizmi ile de duyurulacağını söyledi. Başkan Işıklar; “Tarihi eserlerimizin restore edilmesinin ilçemiz için çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu turizmin canlanması adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Papa’nın Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesi bizim de bu programı gerçekleştirmemiz güzel bir tesadüf oldu. Misafirlerimizi hoşgörü için Türk misafirperverliği ile ağırladık. Daha büyük organizasyonlarla Silivri’nin marka değerini arttırarak, ilçemizi cazibe merkezi yapacağız” diye konuştu.

BARIŞ GÜVERCİNLERİ UÇURULDU

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Silivri Metropoliti Maksimos ülke ve dünya barışı için birlikte beyaz güvercinleri gökyüzüne bıraktı. Yapılan törenin ardından davetlilere Silivri Yoğurdu ikram edildi. Türk ve Yunan kardeşliği oynanan halk oyunları ve birlikte söylenen şarkılarla pekişti. 

 

Editör: TE Bilişim