Kısa bir süre önce kurulan ve tamamen gönüllülük esasına dayalıçalışmalarına başlayan Silivri Dayanışma Platformu 1 Şubat 2020 Cumartesi günü Deprem Çalıştayı düzenleyecek.

Gönüllü arama kurtarma ekiplerinin kurulması için de eğitimlere katılmak isteyenler platforma başvurabilir.Silivri’de yaşayan ve çeşitli meslek guruplarında bulunan gönüllülerinbir araya gelmesiyle kurulan Silivri Dayanışma Platformu ilçemiziyakından ilgilendiren deprem gerçeği ile ilgili kolları sıvadı.Silivri Dayanışma Platformu arama kurtarma gönüllü ekiplerinineğitimine yönelik yapılacak çalışmalar çerçevesinde eğitim alacak gönüllü guruplar oluşturmaya başladı.

EĞİTİMLER AFAD TARAFINDAN VERİLECEK

AFAD Arama Kurtarma Gönüllüsü Eğitim Programı iki ayrı şekildeyapılacak. Bunlardan ilki 2 günlük bir temel eğitim olacak. Bu eğitimiçin her aileden bir kişinin katılması önerilirken ikinci eğitim isedaha kapsamlı. Bu eğitim 5 gün sürecek ve her binadan en az 1 kişininkatılması öneriliyor. Eğitimler AFAD ekipleri tarafından birebir veuygulamalı olarak verilecek.

EREL: İTİCİ GÜÇ OLMAK ZORUNDAYIZ

Silivri Dayanışma Platformu Gurup Sözcüsü Nursel Erel Deprem Çalıştayıve kurtarma ekipleri için başlayacak eğitimlerle ilgili bilgi verdi veşunları söyledi: Silivri Dayanışma Platformunu kurarken önce kadın,çocuk, yaşlılar, doğa üzerine yola çıkmıştık. Fakat deprem şu an içinözellikle Silivri’nin yadsınamayacak bir gerçeği. Haftalardırilçemizin olası bir yıkıcı deprem durumunda mevcut hazırlığının nedurumda olduğunu araştırdık. Karşımızda çok da parlak bir tablodurmuyor. Fakat bizler itici bir güç olarak vatandaş olarak neyapabiliriz diye yola çıktık ve içimize tamamen gönüllü olarak birçokarkadaşımız katıldı. Bundan çok memnunum. 1 Şubat da bir DepremÇalıştayı Programımız olacak. Tüm Silivrililere buradan açık davetgöndermiş olalım. Bu süreçte ilçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları,meslek odları, sağlık ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının da busürecin bir parçası olmaya davet ediyorum. Arama Kurtarma GönüllüEğitim programlarına katılmak isteyenler başvurularını sosyal medyahesaplarımız üzerinden yapabilirler’ dedi.

SİLİVRİ DAYANIŞMA PLATFORMU ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Deprem Çalıştayı öncesi ziyaretlerini de sürdüren Silivri DayanışmaPlatformu gurubu üyeleri bugün Silivri İlçe Emniyet Müdürü TanerErtürk, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay ve Silivri SanayiSitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan’ı ziyaret etti. Platformsözcüsü Nursel Erel, İstanbul Eski İl Çevre Müdürü Yavuz Çengel ve Gazeteci Lütfü Ertürk Deprem Çalıştayı ve gönüllü arama kurtarma ekipleri oluşturulmasıkonularında destek aldı. Silivri Dayanışma Platformu önümüzdekigünlerde bir basın toplantısı düzenleyerek hem platform, hem de DepremÇalıştayı ile ilgili detayları bilgileri vermeye hazırlanıyor.

Editör: TE Bilişim