Türkiye Yeşilay Cemiyeti Silivri Şube Başkanı Ülkenur Büke ve yönetim kurulu üyeleri, Yeşilay Danışmanlık Merkezi'in (YEDAM) tanıtımı ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Ülkenur Büke, YEDAM projesi ile birlikte alkol ve uyuşturucu sorunlarına yönelik ücretsiz psikolojik danışmanlık ve sosyal destek hizmeti verileceğini söyledi.

Ülkenur Büke, Silivri’de bu güne kadar yaptıkları çalışmalarla ilgili kısa bir bilgi verdikten sonra konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“YEDAM çalışma faaliyetleri olan danışma hattı, sosyal destek ve yüz yüze psikolojik danışmanlık üzerinden 3 ayakta hizmet vermeyi amaçlamaktadır. 2015 Temmuz ayında Danışmanlık Hattı ile hizmet vermeye başlayan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) yüz yüze görüşmelere de merkez hazırlıkları tamamlanmasına müteakip Ekim 2015 hizmet vermeyi planlamaktadır.

“KODROMUZDA UZMAN PSİKOLOGLAR VAR”

Daha sonra sözlerine devam eden Büke, “YEDAM’la amaçlanan alkol ve madde bağımlısı olan bireylerin hayata tekrar kazandırılması, günlük hayatlarını devam ettirirken hayat kalitelerinin yükseltilmesiyle sosyal hayata uyum sağlama sürecinde gerekli sosyal desteğin verilmesi ve kişinin temiz kalmaya teşvik edilmesidir. Bu kapsamda da YEDAM kadrosundaki uzman klinik psikologlar ve sosyal hizmet uzmanlarının iş birliğinde bağımlılık sorunu olan bireylere ücretsiz psikososyal destek vermeyi hedeflemektedir. Bağımlılık sorunu olan bireylere tıbbi tedavinin bir alt basamağı olarak rehabilitasyon ayağında yeni bir dünya yerine kendi dünyalarını yaşanılır kılacağı bir seçenek sunmaktır” diye konuştu.

“ÇAĞRI MERKEZİMİZE HERKES ULAŞABİLİR”

YEDAM Danışma Hattı'na ülkemizden herkesin ulaşabileceği 444 7 YSL (444 7 975) bir çağrı merkezi olduğunu telefonun bir ucunda alanında eğitimli psikologlar tarafından bağımlılık konusunda soru ve sorunları olan kişilere online olarak bağımlılıkla ilgili nitelikli bilgi sunulması sağlandığını söyleyen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Silivri Şube Başkanı Ülkenur Büke, “Aynı zamanda psikolojik danışmanlık ve sosyal destek hizmetleriyle alkol ve uyuşturucu tedavisi gören ve görmüş bireylerin hem kendilerine hem de ailelerine yönelik ücretsiz ayaktan danışmanlık, rehabilite hizmeti vermeyi planlamaktadır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim