MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Silivri Cezaevi’nde koğuşların yeterli derecede ısınmamasını TBMM gündemine taşıdı. Türkkan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Önergesinde, Silivri Cezaevi’nin Türkiye'nin en modern ve yüksek teknolojili, Avrupa’nın en büyük cezaevi olarak tanımlandığını belirten Türkkan, burada daha önce kamuoyunun yakından takip ettiği davalar nedeniyle ceza almış birçok tutuklu ve hükümlünün kaldığını ifade etti.

Türkkan, Silivri’de mahkumların yattığı koğuşlarda bulunan kaloriferlerin yeterince yanmadığı, hatta bazı koğuşlardaki kaloriferlerin hiç yanmadığı iddialarını önergesine taşıdı.

SİLİVRİ CEZAEVİ’NDEKİ KOĞUŞLARDA KALORİFERLERİN YAKILIP YAKILMAMASI MAHKUMA GÖRE Mİ BELİRLENİYOR?

Adalet Bakanı’na Silivri Cezaevi’nde mahkumların yattığı koğuşlarda bulunan kaloriferlerin yeterince yanmadığı, hatta bazı koğuşlardaki kaloriferlerin hiç yanmadığı doğru mu diye soran MHP’li vekil, koğuşlardaki kaloriferlerin neden yakılmadığı sorusuna yanıt istedi.

Silivri Cezaevi’nde mahkumların yaşadığı ısınma probleminin hangi koğuşlarda yaşandığını da Bakan Bozdağ’a soran Türkkan, bu konuda mahkumdan mahkuma farklı bir tutum mu izlenmektedir sorusuna Bakan Bozdağ’ın yanıt vermesini istedi.

KOĞUŞLARDA KALANLAR HASTA EDİLMEYE Mİ ÇALIŞILIYOR?

Yanıt bekleyen sorulardan biri de Silivri Cezaevi’nde yatan bazı isimlerin koğuşlarının özellikle ısıtılmadığı. Bu iddiaya da önergesinde yer veren MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "Silivri Cezaevi’ne gönderilen bazı isimlerin koğuşları özellikle mi ısıtılmamaktadır" diye sordu ve "koğuşlarda kalanlar bu şekilde hasta edilmeye çalışılarak insan yaşamı neden hiçe sayılmaktadır" dedi.

MHP’li Türkkan, Silivri’de sınma problemi yaşanan koğuşlardaki problemin ne zaman düzeltileceği konusunda da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan açıklama istedi.

Editör: TE Bilişim