Silivri Belediyesi tarafından Çeltik Mahallesi’nde Atatürk büstü yaptırıldı.

Belediyeye ait facebook sayfasında Atatürk Büstü’nin fotoğrafının paylaşılmasından sonra bazı provokatör hesaplar tarafından paylaşımın altına Atatürk’e hakaret mahiyetinde yorumlar yapıldı.

Konudan haberdar edilen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın talimatı ile çirkin yorumlar anında silindi.

Yazılı bir açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Silivri Şube Başkanı Av. Nilgün Karataş, hakaret içerikli yorumları yazanlar hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuracaklarını belirtti.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın duyarlılığına da teşekkür eden Karataş’ın konuyla ilgili yazılı açıklaması şu şekilde:

Atatürk kırmızı çizgimizdir!

Silivri Belediyesi tarafından Çeltik Mahallesi’ne yapılan Atatürk büstünün fotoğrafları Silivri Belediyesi’nin sosyal medya sayfasında paylaşıldıktan sonra bu gönderinin altına yapılan bir takım mesnetsizce ve ahlaksızca yorumlar dikkatimizden kaçmamıştır.

Maalesef bazı şahıslar ülkemizin kurucusu, ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli için “Onun kendine hayrı yok”, “Menderes’in heykeli yapılsın, Atatürk’ü toprak bile kabul etmemiş”, “leş” ve “put” gibi yorumlarda bulunma cüretini göstermiş.

Şu iyi bilinmelidir ki biz Atatürkçü Düşünce Derneği Silivri Şubesi olarak Atamıza yapılan saygısızlıklara asla müsade etmeyeceğiz, göz yummayacağız. Atatürk kırmızı çizgimizdir! Bu çizgiyi geçenin hukuk çerçevesinde en ağır cezayı almaları için elimizden geleni yapacağız. Atatürk’e dil uzatan kim olursa olsun her daim karşısında bizi bulacak!

Editör: TE Bilişim