Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın yoğun girişimleri sonucunda Rum Ortodokslar Silivri ziyaretlerini sıklaştırdı.

Fener Rum Patrikhanesi tarafından Silivri Metropoliti olarak görevlendirilen Maksimos eşliğinde ilçeyi ziyarete gelen bir grup, ilan edilen son azizleri Aziz Nektaryus’un Silivri’de doğduğu evin yerini ziyaret ederek, ilçedeki tarihi eserler hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkan Özcan Işıklar’ı da makamında ziyaret eden Ortodokslar, sağladığı imkanlardan dolayı Işıklar’a teşekkürlerini ve sevgilerini dile getirdi.
 

IŞIKLAR; “TARİHİ MİRASI GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Işıklar, “İlçemizdeki tarihi eserlerimizin ortaya çıkarılması ve çekim merkezi haline gelmesi için önemli girişimlerimiz var. Fatih Mahallesi’nde çalışmalarımız tamamlandığında Aziz Nektaryus’un evi, tarihi sarnıcın bulunduğu alan, tarihi surlar, kale giriş kapıları ve hamamın restorasyonu ile tarihin bizlere bırakmış olduğu mirası geleceğe aktaracağız. Bu diyaloğu sürdürebilmek için büyük bir özveriyle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Işıklar, misafirleriyle belediye binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.








Editör: TE Bilişim