Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın da 5 yıldan bu yana düzenli olarak katılmış olduğu 12. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası Open-Days çalışmalarına ait rapor yayımlandı.

Söz konusu raporda, Işıklar’ın “Kentsel Ekonominin Gelilmesi” başlıklı sunumundan da bahsedildi.

İşte Open Days raporu:

12. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası Open-Days Brüksel 6-9 Ekim 2014

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yönetim kurulu üyeleri Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş,  Buca Belediye Başkanı Priştina, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, CHP Genel Başkanı Yardımcısı Veli Ağbaba ve SODEM Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk; AB Komisyonu ve Bölgeler Komitesi tarafından 6-9 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen, 7000 yerel siyasetçi ve yöneticiyi bir araya getiren “Open Days” 12. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliklerine katılmış ve AB kurumlarındaki yetkililer ile üst düzey görüşmeler gerçekleştirmiştir.  SODEM Genel Sekreteri Onur Eryüce ve SODEM Avukatı Canan Karaosmanoğlu’nun eşlik ettiği çalışmalarda, SODEM heyeti en üst düzey AB yetkilileri ile görüşmüş ve mesajlarını iletmişlerdir.

SODEM Heyeti, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Shulz, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Komiser Maros Sefcoviç, Türkiye Dostluk Grubu Eşbaşkanları İsmail Ertuğ ve Artis Fabriks, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Siyasi Danışmanı Maria Muniz de Urquiza ve Avrupa Parlamenterleri ile Brüksel’de bir araya gelmiştir. SODEM üyesi belediye başkanlarının Avrupa Parlamentosu SODEM resepsiyonunda SODEM Başkanı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer bir açılış konuşması yapmıştır.

6-9 Ekim 2014 tarihler arasında “Open Days” Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliği sırasında, Avrupa Sosyalist Partisi Kadın Başkanı Zita Gurmai, Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye ile İlişkiler Çalışma Grubu Başkanı Helnz Lahmann, Bölgeler Komitesi Genişleme Strajeji Röportörü Franz  Shausberger, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü – Türkiye Masası Şefi Jean-Chiristophe Flori, Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Rhose Alpes Bölgesi Başkan Yardımcısı, Bölgeler Komitesi Sosyalist Grup Üyesi ve Türkiye Çalışma Grubu eski Başkanı Bernard Saulage, CHP AB Temsilcisi kader Sevinç, T.C. AB nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçi Salim Yenel, TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü ve Brüksel Temsilcisi Bahadır Kaleağası ile toplantılar gerçekleştiren SODEM heyeti, AB’li paydaşlar ile görüş alışverişlerinde bulunmuştur.

Heyet CHP Belçika Birliği, Belçika’da yaşayan vatandaşlarımızın kurdukları dernekler ve Çağdaş Dernekler Federasyonu ile de bir araya gelmiştir. SODEM üyesi başkanlar, EUROCITIES, Enerji Kentleri, Covenant of Mayors, Avrupa Yerel Demokrasi Derneği, (ALDA) gibi yerel yönetim şemsiye örgütleri ile gelecek işbirliği çalışmalarını değerlendirmiştir.

6-9 Ekim 2014 tarihler arasında “Open Days” Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliği boyunca bir araya gelen işbirliği ortaklarına katılım sağlanmış, çeşitli temalarda çalışmalar yapılmış, konferanslar düzenlenmiştir. “Open Days” Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliği kapsamında 7 Ekim 2014 tarihinde “Ulaşılabilir Sağlık Hizmetleri” teması çerçevesinde bir araya gelen yerel idareler ortaklığına Buca Belediyesi katılmış, Buca Belediye Başkanı Levent Priştina, Buca Belediyesi’nin örnek çalışmalarını sunmuştur. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Kentsel Ekonominin Gelişmesi”, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer “Küçük işletmelerin Desteklenmesinde Yerel Perspektifler” konularını ele alan yerel yönetimler ortaklıklarında yer almış ve konferanslarda kendi tecrübelerini, örnek çalışmalarını ve belediye hizmetlerini paylaşmışlar, geleceğe dönük çalışmalar hakkında istişarelerde bulunmuşlardır.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim