İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup başkanvekili Doğan Subaşı, Silivri’ye geldi. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Subaşı’yı yemekte ağırladı.

Hatırlanacağı gibi Subaşı, 11 Kasım 2020 Çarşamba günü gerçekleştirilen İBB meclis toplantısı sırasında Silivri Belediye Başkanı ve İBB MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz’ı kastederek “...Bizi Silivri’ye getirmeyin. Orada meclis üyelerimiz ilçe başkanımız var onlar çalışıyor. Siz burada Silivri Belediye başkanı değil MHP grup başkan vekili olarak konuşuyorsunuz, İstanbul’un konularını konuşun. Her çıkışınızda Silivri’den bahsediyorsunuz...” sözlerini sarf etmişti.

Yılmaz da cevaben yaptığı konuşmada “…Çok ayıp bir şey. Size olan saygımı biliyorsunuz. Ferasetinize güveniyorum ama ‘Bizi Silivri'ye getirmeyin’ lafı hiç yakışmadı. Silivri çok kadirşinas, bütün etnik yapılara çok hoşgörülü yaklaşan, hoşgörü iklimin olduğu bir ilçedir. Tabii ki Silivri’ye gelebilirsiniz. Size balık, çay ve kahve ısmarlarız. Rahatsız olduğunuz Silivri'nin, rahatsız olduğunuz köylerin burada hiç konuşulmadığı kadar konuşulmasından rahatsız olabilirsiniz. Size o köylerin doğal ürünlerinden yediririz. Kimse Silivri'ye, hele hele Milliyetçi Hareket Partili bir belediye başkanına ‘Bizi oraya getirmeyin’ diye parmak sallar edasıyla konuşamaz. O zaman geleceğiniz varsa göreceğiniz var deyip konuyu kapatırız...” demişti.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, karşılıklı bu konuşmalardan 6 gün sonra Silivri’ye gelen CHP İBB Grup Başlanvekili Doğan Subaşı’yı yemekte ağırladı.

Editör: TE Bilişim