Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ortodoksların ruhani önderi olan Fener Rum Patriği I.Bartholomeos’a iade-i ziyarette bulundu. Başkan Işıklar’a Silivri Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Meral Türkmen, Silivri Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Şirin Tuğlu ve Silivri Belediyesi Arkeoloğu Gökşen Kaya eşlik etti. Fener Rum Patrikhanesi Silivri Metropoliti Maksimos Vgenopoulos da görüşmede hazır bulunan isimler arasında yeraldı. 

IŞIKLAR, MAKSİMOS’TAN BİLGİ ALDI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ziyaretinin ilk ayağında kiliseyi dolaşarak Fener Rum Patrikhanesi Silivri Metropoliti Maksimos Vgenopoulos’tan bilgiler aldı.

BARTHOLOMEOS, IŞIKLARI AĞIRLADI

Ortodoksların ruhani önderi olan Fener Rum Patriği I.Bartholomeos, daha sonra Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı makamında ağırladı. Karşılıklı hediyelerin takdim edildiği görüşmede, karşılıklı olarak iyi ilişkilerin artarak devam etmesi yönünde temennilerde bulunuldu. Buradaki konuşmasında kendilerinin Silivri’ye ziyaretinden dolayı memnun olduğunu ifade eden Başkan Işıklar, “Tarihi sarnıçta gerçekleştirilen törende yüzlerce Ortodoks ilçemize geldi. Bundan sonra çok daha güzel işbirliği içerisinde çalışacağımızdan eminim. Yaşadığımız yerin bu değerlerini korumak bizim görevimiz” dedi.

IŞIKLAR, PROJE FONLARI İÇİN DESTEK İSTEDİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Selimapaşa’daki tarihi çalışmalar konusunda da Bartholomeos’a bilgiler aktardı. Gerçekleştirilmesi planlanan projelere ait fonlar konusunda destek beklentisini de dile getiren Işıklar’a ziyaretinden dolayı teşekkür eden Fener Rum Patriği I.Bartholomeos, “Gelinen nokta ve alınan mesafe ortada. Bu sizin iyi niyetinizin neticesidir” dedi.

 

Editör: TE Bilişim