AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca'nın eşi Yavuz Kaynarca, sosyal medya hesabından hem kendisinin hem de iki oğlunun koronavisürü testinin pozitif çıktığını açıkladı. Eşinin ve kızının testinin negatif çıktığını da belirten Kaynarca, evinde tedavi altında olduğunu belirtti.

SOYLU'NUN HEMEN YANINA OTURDU

Aynı dakikalarda eşi AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Silivrili muhtarlarla kapalı salon toplantısına katıldı, toplantı öncesi muhtarlarla yakın temas kurarak selfie çektirdi. Toplantı sırasında Bakan Soylu'nun, Kaynarca'ya arkasını dönerek konuşması dikkat çekti.

BAKANLIK REHBERİNDE 14 GÜN KARANTİNA

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüsle ilgili rehberine göre koronavirüs hastalarıyla temaslı olan kişilerin 14 gün karantinada kalması gerekiyor. Bakanlık bu sürenin önemini şöyle açıklıyor:

Virüs, kişinin vücuduna girdikten sonra 14 gün içerisinde çoğalır ve hastalık yapar. Bu nedenle kişinin hastalık belirtileri açısından 14 gün boyunca karantinada kalması ve takip edilmesi hem hastalığın erken tespit edilmesi hem de diğer kişilere bulaşmasının önlenmesi için önemlidir.

Temaslı olduğu için karantina bulunması gerekmesine rağmen dışarıya çıkanlara 3 bin 150 lira para cezası uygulanıyordu. Son düzenlemede ise karantina kararına uymayanlar yurtlara yerleştiriliyor. 

Editör: TE Bilişim