Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri’de tarım arazisi üzerine yapılması planlanan çimento fabrikası ile ilgili muhtarlarla bir araya geldi. Küçüksinekli ve Kurfallı Mahalleleri arasına yapılması planlanan çimento fabrikasının şehir cinayeti olacağını dile getiren Başkan Işıklar, konu ile ilgili araştırmalarını sunum eşliğinde muhtarlarla paylaştı.

IŞIKLAR; “HEP BİRLİKTE ENGEL OLALIM”

Çimento fabrikasının bir çevre katliamına sebebiyet vereceğini dile getiren Işıklar; “Gündemimizde ilçemize yapılması planlanan çimento fabrikası var. Bu konuda detaylı bir araştırma yaptık, bu bilgileri topladıktan sonra sizlerle paylaşmak istedim. Devletin çeşitli kurumlarına ve siyasi partilerle de oluşturduğumuz bu dosyayı paylaşacağız. Yanı başımızda Büyükçekmece’de bir çevre katliamı oldu, şimdi Silivri’de yapılmak isteniyor. Buna karşı durmak bizim boynumuzun borcudur. Büyükçekmece’de insanlar pencere açamaz durumdalar. Biz ilçemizde buna direnç göstereceğiz. Bölgede istihdam yaratacak, arazi yapısına uygun bir iş kolu faaliyet göstermeli. Araştırınca gördük ki, yerleşim projesini bile hazırlayarak çalışmalara başlayacak duruma getirmişler. Tarım, lojistik, bilgi teknolojileri, fuar alanları, kongre merkezleri, üniversite alanları bunlar Silivri’nin geleceği. Bunların içine çomak sokup bir çimento fabrikası kurmak hakikaten bir cinayettir, cinayetin ötesinde ilçenin geleceğini mahvedecek bir düzenlemedir. Bizim buna müdahale etmemiz lazım, kanunların el verdiği kadarıyla şikâyet edip hakkımızı arayacağız. Bunun siyasetle bir ilgisi yok, iktidar ve muhalefet birlikte engel olmaya çalışmalıyız. Şehrimizi yağmalatmayalım, sahip çıkalım amacındayız” şeklinde konuştu.

4 MART’TA ÇED RAPORU TOPLANTISI YAPILACAK

4 Mart Çarşamba Günü Çevre Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nce Silivri’de yapılacak, yeri henüz açıklanmayan ÇED raporu toplantısına katılacağını dile getiren Işıklar tüm muhtarları da davet ederek; “Toplantı nerede yapılacaksa oraya giderek, bu fabrikanın yapımının durdurulması konusunda üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

MUHTARLAR; “ORTAK EYLEM PLANI BELİRLEYELİM”

Toplantıda görüşlerini dile getiren muhtarlar da ; “Bir rüzgârda, çıkacak bir poyrazda çimento fabrikasının izlerini şehir merkezinde bile görebiliriz. Böyle bir duruma sessiz kalamayız. Yanı başımızda sonuçlarını görüyoruz. Ortak hareket edelim, bir eylem planı hazırlayalım” dedi. 

 

Editör: TE Bilişim