Silivri Yenimahalle’de Roman vatandaşların yaşadığı İBB Katı Atık Merkezi’nin bulunduğu bölgede resmen hayvan işkencesi yaşanıyor. Roman vatandaşların yüklerini taşıması için kullandığı atlar soğuk havada yine kaderlerine terk edildi.

ATLAR RESMEN DONUYOR!

Gazitepe yolu üzerinde duran çaresiz atlar yeni yılın ilk saatlerinden itibaren yoğun kar yağışının altında kaderine terk edildi. Atların bulundukları arazinin tamamen açık olması nedeniyle kuvvetli soğuk daha fazla hissediliyor. Soğuktan üşüyen atlar çaresiz karların üzerinden kurtarılmayı bekliyor.

YETKİLİLER UYUYOR!

Silivri’de duruma sessiz kalamayan bazı hayvanseverler de atların bu içler acısı halini sosyal medyadan paylaşarak kamuoyu oluşturmaya başladı. Hayvanseverler Silivri Kaymakamlığı başta olmak üzere tüm yetkili kurumlara çağrı yaparak "Atları bu işkenceden kurtarmak için herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Bölgeye atlar için korunaklı bir baraka yapmak şart. Bizler elimizden ne geliyorsa yapacağız ve konunun takipçisi olacağız. Önümüzdeki günlerde yine kar yağışı başlayacak. Atlar yine kaderine terk edilerek karın üstünde o buz, dondurucu havada kalacak. Yazıktır, günahtır. Bölgedeki Romanlar'ın çoğu yüklerini çeken bu hayvanlara zaten iyi bakmıyor. Bari kışı bu ağır şartlar altında geçirmek zorunda kalmasınlar" şeklinde konuştu.





teksilivri.com

Editör: TE Bilişim