Yeniçağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel, 03.05.2021 tarihli yazısında; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), 2011-2018 yılları arasında, 2 milyar 200 milyon lira ödeyerek kiraladıkları araçların OGS-HGS ve GPRS kayıtlarını inceleyen teftiş kurulunun raporlarına yer vermişti.

Bu raporda; Cumhurbaşkanlığı’na 480, AKP Genel Merkezi'ne 8, AKP İl Başkanlığı’na 62, Irak Devlet Başkanı'na 6, TBMM Başkanlığı'na 54, Okçular Vakfı'na 4, TÜGVA'ya da 5, AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı’na ise 2 araç tahsis edildiği ve kiraların ise İBB tarafından ödendiği iddia edilmişti.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da iddiaları doğrulamıştı.

Supersilivri.com olarak söz konusu iddiaların Silivri ayağı ile ilgili olarak “Bu iddialar doğru mu Bozoğlu” başlığı altında yayınladığımız haberde; AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu’nu açıklama yapmaya davet etmiştik.

Bunun üzerine sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Bozoğlu; iddiaların doğru olmadığını belirtmişti.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel, bugünkü (10.05.2021) yazısından iddiaların doğru olduğunu bir kez daha yineledi ve araçların hangi kurumlar adına hangi isimlerin üzerine zimmetlendiğini belirten bir de liste yayınladı.

Bu liseye göre AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı’na kullanım için tahsis edilen iki adet araç ile ilgili kayıtlar şu şekilde:

Model: Fluence Zimmet Türü: Süresiz Tahsis edilen kurum ve Kuruluş: AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı Tahsisi: Cengiz Han

Model: Lodgy Zimmet Türü: Geçici Tahsis edilen kurum ve Kuruluş: AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı Tahsisi: Recai Akıncı

Editör: TE Bilişim